Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vzhůru do středověku! Česká hra Kingdom Come má mít seriálovou nebo filmovou adaptaci

Kultura

  16:30
Pražské herní studio Warhorse spojilo síly s Erikem Barmackem (Dark, Déšť) kvůli hrané adaptaci předloňské videohry Kingdom Come, jenž je zasazená do českých zemí v roce 1403. Zatím není jasné, zda půjde o seriál, nebo film.

Kingdom Come: Deliverance foto: Warhorse Studios

Erik Barmack založil svou produkční společnost Wild Sheep Content loni, rok poté, co opustil Netflix. Studio Warhorse společnost oslovila sama, jak uvádí český herní magazín Vortex. Plánovanou adaptaci zaštítí sám Barmack a výkonný ředitel studia Warhorse Martin Frývaldský. 

Kingdom Come: Deliverance
Kingdom Come: Deliverance

Podle magazínu Variety by ze spolupráce mohl vzniknout celovečerní film, nebo seriál. Warhorse a Wild Sheep Content pro projekt v současné chvíli shánějí scenáristy a režiséry. 

Kingdom Come není jediná videoherní adaptace, na níž Barmack získal práva. Se společností Sega se dohodl na zpracování populární gangsterské ságy Yakuza

Barmack podle svých slov hledá příběhy z relevantních regionů, které nejsou americkou půdou, ale o něž mají diváci zájem. „Je to viditelné na videohrách se silným příběhem, právě jako jsou Zaklínač nebo Kingdom Come: Deliverance. Jsou velmi vhodné na adaptaci. Jsou lokální a globální zároveň,“ řekl. 

Hra na hrdiny (RPG) Kingdom Come: Deliverance vyšla v roce 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Vydavatelem byla společnost Deepsilver. Příběh se točí okolo mladého kovářského synka Jindřicha (Tom McKay). Ten musí v malebné oblasti Posázaví získat ztracený otcův meč. Hry se ve světě prodalo více než 3 miliony kusů. 

Autor: