Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Woody Harrelson masakruje v novém filmu Zombieland nemrtvé

Kultura

  14:30
L.A. - Hororová komedie Zombieland o zombiích s americkým hercem Woodym Harrelsonem je po prvním víkendu po uvedení nejnavštěvovanějším filmem v severoamerických kinech.

Zombieland (2009) foto: Pariah FilmsReprofoto

Na druhé místo sesadil po dvoutýdenním prvenství komedii o rozmarech počasí Zataženo, občas trakaře. Země Zombie v Česku vstoupí do kin na začátku prosince.

Harrelson ve filmu ztvárnil zabijáka zombií, který se ve světě ovládaném obživlými mrtvolami spojí s odborníkem na přežití, jenž však trpí psychickou poruchou. Pro Harrelsona jde o film se zatím nejúspěšnějším nástupem do kin v hercově kariéře. Naposledy zabodoval v roce 1993, kdy se začal promítat Neslušný návrh. Podle odhadů snímek Země Zombie vydělal 25 milionů dolarů (asi 440 milionů korun).

V hororové komedii Země Zombie převzaly nad světem nadvládu zombie. Existuje zde však skupina přeživších vedená Albuquerquem (Woody Harrelson), která se snaží najít úkryt před nemrtvými. Když se k nim přidá zakřiknutý strašpytel Flagstaff - odborník na přežití (Jesse Eisenberg), bude muset "dokázat, že je v něm i něco víc".

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!