Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Xindl X bere kytaru a jede turné po malých klubech

Slovensko

  15:00
PRAHA - Po loňském vydání alba Lá$ka a úspěšném Turné s Lá$kou, na kterém vystupoval s celou kapelou, se osobitý folk-rapper vrací ke svým písničkářským kořenům sérií akustických koncertů.

Xindl X foto: marexsvoboda

Během jarního Turné s kytarou a Lá$kou ho bude doprovázet kytarista Martin Volák. Na Slovensku absolvují sedm zastávek, v Čechách o dalších deset.

Reakce publika si Xindl X překvapivě vyzkoušel v lodýnském klubu Venue 229 na Great Portland Street, kde před pár dny zahrál krajanům. „Odezva byla skvělá, lidi zpívali s námi a naše písničky si užili,“ říká autor hitů Anděl a Cool v plotě.

Turné s kytarou a Lá$kou

14.3. Valašský šenk /  Nitra
15.3. Piano Club / Trenčín
21.3. KC Dunaj / Bratislava
22.3. Blue Note / Nové Mesto nad Váhom
23.3. Klub Bombura / Brezno
29.3. Element Music Club / Prievidza
30.3. Smerr Music Club / Žilina
5.4. U Vodvárků / Kolín
11.4. Velbloud / České Budějovice
12.4. Sál MKS / Domažlice
13.4. Garage / Děčín
19.4. Kofola Music Club / Krnov
20.4. Stoun / Frýdek Místek
26.4. Hudební bazar / Ostrava
27.4. Fabrika / Svitavy
2.5. Klub Raderewski / Karlovy Vary
3.5. KC / Rakovník

O vystoupeních, které ho čekají v českých a slovenských městech (od Nitry a Trenčína přes Bratislavu až po Děčín, Ostravu a Rakovník), se ovšem vyjadřuje s nemenším nadšením:

„ Moc se těším. Myslím, že na písničkářských hraních vládne jiná chemie než na koncertech s kapelou. Lidé na mě víc reagují a já můžu víc reagovat na ně. Když si to atmosféra žádá, můžu změnit tempo, přidat si pár taktů, úplně změnit formu písničky. Nemusím se řídit playlistem a klidně můžu zařadit pět let starou písničku, kterou jsem čtyři roky nehrál, ale na kterou mám zrovna chuť.“

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...