Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Z nové knihy J. K. Rowlingové bude televizní seriál

Kultura

  17:15
LONDÝN - Televizní společnost BBC oznámila, že natočí seriál podle nedávno vydané knihy The Casual Vacancy.

J. K. Rowlingová při prezentaci své nové knihy The Casual Vacancy foto: Reuters

Příběh z provinčního života, kterým se autorka slavného Harryho Pottera pokusila oslovit dospělé publikum, se dočká své televizní podoby. Seriál podle knihy The Casual Vacancy (Prázdné místo) by se měl na britských obrazovkách objevit v roce 2014.

BBC uzavřela exkluzivní smlouvu na adaptaci díla s agenturou The Blair Partnership, která Rowlingovou zastupuje. Rowlingová by měla na televizní verzi své knihy "úzce spolupracovat". Počet epizod připravovaného seriálu ani jejich délka zatím nebyly stanoveny.

Když adaptace, tak televizní

"Od začátku jsem cítila, že pokud by mělo dojít na adaptaci, hodí se tenhle román nejlépe pro televizi a myslím, že BBC je pro něj dokonalé útočiště," oznámila J. K. Rowlingová v prohlášení, které k nové spolupráci vydala.

Román The Casual Vacancy se zabývá střetem ideálů, společenských tříd a generací v zdánlivě ospalém anglickém městečku Pagfordu. Po svém uvedení na trh se kniha v řadě zemí dostala na špičky podejních žebříčků, potterovského úspěchu však zatím nedosahuje. Rezervované byly v mnoha případech i reakce kritiků.

PSALI JSME:

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!