Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Don Salieri omládl. Vyšel příběhový trailer k předělané kultovní hře Mafia

Videohra Mafia: Definitive Edition (2020). foto: FB Mafia Game/2K

Praha - Kdo nehrál českou kultovní klasiku Mafia, která vyšla v roce 2002, jistě o ní alespoň slyšel. Příběh Tommyho Angela a jeho cestě mafiánskou rodinou dona Salieriho zasazený do fiktivního města Lost Heaven v 30. letech minulého století se v letošním roce dočká předělávky. A na světě je konečně první příběhová ukázka.
  19:30aktualizováno  20:00

V graficky skvěle propracovaném traileru se setkáváme s postavami, které jsou těm, co hráli Mafii, velmi dobře známé. Původní hra začíná téměř stejně jako nově vydaný trailer - hlavní postava, mafián Tommy Angelo, se setkává s detektivem Normanem v kavárně. Zatímco původně spolu probírali obchod, kde Tommy, který zradí svou mafiánskou rodinu, žádá o policejní ochranu, v ukázce spolu už debatují o smrti dona Morella - mafiánského bosse z konkurenční rodiny. Ta se v originále objevuje až později ve hře.

Vývojáři chtějí očividně zůstat věrní osmnáct let staré hře. Okamžiky z nejrůznějších misí, které se v originále objevily, protkávají celý trailer. Kromě útržků misí se nám dostane i pohledu na charaktery. Všichni prošli určitým „faceliftem“ (nejvýrazněji rozhodně don Salieri, který vypadá tak o patnáct let mladší).

Otázkou, která ovšem visí ve vzduchu, je dabing. Ten byl v původní hře obzvláště výrazný, přičemž Tommyho nadaboval Marek Vašut, jeho parťáka Paulieho Petr Rychlý a například dona Salieriho Antonín Molčík. I podle kritiků je právě český dabing ve hře velice profesionální a v krátkých filmových segmentech pozvedá hru až do filmové kvality.

Ve vzduchu visí možnost podobného dabingu jako v originále - Petr Rychlý na svém Instagramu potvrdil fanouškům, že se ve hře jeho hlas znovu objeví. Tato zpráva ale zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Hra Mafia: Definitivní edice vychází 28. 8. 2020 na PC, Playstation 4 a Xbox One.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...