Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Z Tygřího krále je divácký fenomén. Netflix podle dokumentu chystá hranou sérii

Dokument Tiger King (2020). foto: NETFLIX

WYOMING - Tygři, drogy, ukousnuté ruce, kulty osobnosti, požáry i vraždy - to je ve zkratce dokumentární série Tygří král (Tiger King: Murder, Mayhem and Madness), která vzala internet útokem. Netflix se netají plány na hranou sérii. Odtajňuje i obsazení.
  5:00

V centru dokumentární série Tygří král stojí excentrický homosexuál, polygamista, nadšenec do výbuchů a majitel parku plného exotických zvířat Joe Exotic (vlastním jménem Joseph Schreibvogel). Proti němu stojí vypočítavá ochránkyně zvířat s (nejspíše) velmi temnou minulostí Carole Baskinová. Šílená jízda Tygřího krále přiměje diváka pochybovat o tom, co je na tomto světě vlastně všechno možné.

Dokument Tiger King (2020).
Dokument Tiger King (2020).

Není nejmenších pochyb, že Tygřímu králi pomohla k vysoké sledovanosti současná koronavirová pandemie. Rozhodně jde ale o sedm výborně natočených dílů naprosto střeleného pohledu do uzavřené komunity. Na agregátním recenzním serveru Rotten Tomatoes má Tygří král v tuto chvíli 98 %.

Netflix se rozhodl na trendu přiživit. Společnost oznámila, že chystá hranou minisérii. Ta podle všeho spíš než z dokumentární série režiséra Erica Gooda vychází z druhé série internetového podcastu Over My Dead Body (Jen přes mou mrtvolu), který se zabývá týráním zvířat v Exoticově parku a také nevyřešeným zmizením manžela Carole Baskinové. Tato kauza je velkým tématem i v sérii Tygří král

Don Lewis zmizel beze stopy v roce 1997. Manželé si příliš nerozuměli, ale Baskinová i v dokumentu pochopitelně popírá, že by ho zavraždila. Jednou z teorií je, že jeho mrtvolu předhodila právě tygrům, kterých manželé chovali desítky.

Podle magazínu Deadline už známe i první obsazenou roli. Mladou Carole Baskinovou si zahraje americká herečka Kate McKinnonová (Ségry, Pařba o Vánocích). K hereckému obsazení se pro magazín Entertainment Weekly Baskinová vyjádřila: „Kate McKinnonová je skvělá herečka. Big Cat Rescue (ochranářský park Carole Baskinové a jejího manžela, pozn. aut.) ji ale prosí, aby nenatáčela se skutečnými kočkami a koťaty.“ 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!