Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Za recenzi pirátské kopie dostal padáka

Vraždy

  18:17
PRAHA - Redaktor americké televize Fox News Roger Friedman dostal výpověď za to, že napsal recenzi nového akčního sci-fi filmu X-Men Origins: Wolverine. Film má totiž premiéru až na konci dubna a dlouholetý novinář vychvaloval pirátskou verzi.

X-Men Origins: Wolverine foto: 20th Century FoxReprofoto

Společnost Fox News v pondělí informovala o tom, že její zástupci a redaktor Roger Friedman se dohodli, že jejich spolupráce končí. Friedman byl přispěvatelem internetové stránky FoxNews.com deset let.

Minulý čtvrtek ve svém sloupku napsal, že stáhnout si snímek o mutantech X-Menech z internetu je "o tolik snazší, než se někam plahočit za deště" a že film "ve všech ohledech překonává očekávání". Studio 20th Century Fox o snímku, jenž se objevil na internetu, tvrdí, že jde o kradenou, nehotovou verzi. Jeho poněkud předčasnou recenzi Fox News v pátek ze svých stránek stáhla.

Fox News i 20th Century Fox patří mediálnímu magnátovi Rupertu Murdochovi. Snímek, který režíroval Gavin Hood a který sleduje příběh pomsty mutanta Wolverina po vraždě jeho přítelkyně, bude do kin v Británii uveden 29. dubna, v České republice 30. dubna a ve Spojených státech 1. května. Studio 20th Century Fox upozornilo, že toho, kdo má únik snímku na svědomí, zažaluje, a že tento případ vyšetřuje Federální úřad pro vyšetřování (FBI) a filmová asociace Motion Picture Association of America.

X-Men Origins: Wolverine (oficiální trailer):

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!