Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Žádný strach ve stínech. Do Prahy dorazí finští rockeři The Rasmus

Finská skupina The Rasmus. foto: FB THE RASMUS

PRAHA - Ve čtvrtek 24. října v Praze zahraje finská skupina The Rasmus. Autoři hitů jako In the Shadows nebo No Fear v Praze oslaví 15 let od vydání své přelomové desky Dead Letters.
  17:00

To, že některé kapely vznikají již na střední škole, je známý fakt. Málokterému takové uskupení pak ale opustí školní budovu a atakuje přední příčky hitparád. The Rasmus se ale přesně tohle podařilo. 

Finská skupina The Rasmus.
Finská skupina The Rasmus.

Finská čtveřice v čele s charismatickým Laurim Ylönenem poprvé vystupovala na školní besídce v roce 1994 ještě pod názvem Sputnik. Už v roce 1995 ale vydali první album pod novým kapelním názvem The Rasmus. Deska Peep z nich udělala hvězdy nejen v rodném Finsku, ale třeba i v Estonsku. 

Následovala další úspěšná alba Playboys (1998) a Into (2000). Opravdový světový průlom ale nastal až s deskou Dead Letters (2004). Album, které přineslo hity jako First Day of My Life, Guilty nebo In the Shadows, z kapely učinilo hvězdy světového formátu. 

V roce 2005 následovalo album Hide From the Sun, které přineslo diskutabilně nejznámější hit kapely - píseň No Fear. V roce 2005 také kapela zavítala poprvé do Prahy. Zatím poslední řadové album Dark Matter vydali The Rasmus v roce 2017.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!