Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Zápas v lásce i volejbalu. Česká sportovní komedie Přes prsty se představuje v ukázce

Kultura

  15:00
PRAHA - Dokáží vztahy zahýbat i sportem? Linda a Petra jsou nerozlučné kamarádky a sportovní volejbalistky. Muži ale ohrožují nejen jejich srdce, ale i pokračování pod volejbalovou sítí. Snímek dorazí do kin 29. srpna.

Procházka. Snímek Přes prsty (2019). Režie: Petr Kolečko. foto: CINEMART

Pavla (Denisa Nesvačilová) je mladá volejbalistka na vrcholu kariéry. Cítí ale, že jí tikají biologické hodiny a proto by chtěla se svým přítelem Hynkem (Vojtěch Dyk) založit rodinu. To nechápe její starší kamarádka a spoluhráčka Linda (Petra Hřebíčková), která si již delší dobu drží muže od těla. I to se ale může změnit, když holky dostane na starost správce hřiště Jíra (Jiří Langmajer). Obětují volejbalistky kvůli vztahům šanci zabojovat si o vytoužený pohár mistra Evropy?

Zápas. Snímek Přes prsty (2019). Režie: Petr Kolečko.
Kuchař Langmajer. Snímek Přes prsty (2019). Režie: Petr Kolečko.

„Nejedná se vyloženě o sportovní film. Je to prostě příběh dvou holek, které chodí do takovéhle práce. Romantická komedie o tom, že člověk dělá hodně chyb, ale přesto vždycky přijde od života nová šance,“ vysvětlil scénárista a režisér Petr Kolečko, který se do divákova podvědfomí zapsal mimo jiné jako spoluscénárista filmů Masaryk (2016) nebo seriálu Okresní přebor (2010). Přes prsty je jeho režisérský debut.

„Petra Hřebíčková  pro nás byla jasnou volbou už kvůli zkušenosti s žánrem romantické komedie a díky svým hereckým schopnostem. Denisa Nesvačilová prošla výběrem a myslím, že i to byla skvělá volba,“ svěřil se tvůrce s tím, že tentokrát nejsou dialogy až tak ostré, jak je u něj zvykem. „Tentokrát nám šlo opravdu víc o téma lásky, než o humor. Ale samozřejmě tam je i ten,“ dodal Kolečko.

V dalších rolích se ve filmu objeví například Jakub Prachař, Zdena Hadrbolcová, Marek Taclík, Leoš Noha, Igor Chmela, Jaromír Nosek, Jakub Gottwald nebo slovenští herci Radka Pavlovčinová, Kristina Greppelová, Marian Miezga či Ján Jackuliak. 

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...