Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zapomenutý herec a ubodaná herečka. Tarantino točí první film inspirovaný skutečností

Kultura

  6:00
LOS ANGELES - Oscarový režisér Quentin Tarantino točí první snímek podle skutečnosti. Hodlá zobrazit výbušné prostředí Los Angeles konce šedesátých let na pozadí děsivých vražd skupiny okolo Charlese Mansona. Film původně měla financovat dnes bankrotující produkční společnost Weinstein Company.

Quentin Tarantino na Zlatých glóbech. foto: AP

Již v červenci se objevily informace o tom, že nový film kultovního režiséra Quentina Tarantina se bude točit okolo vraždícího kultu Charlese Mansona. Anonymní zdroj blízky režisérovi přinesl magazínu Vanity Fair informaci o tom, že tomu tak nebude. Mansonovy vraždy ve filmu budou spíše jen jako kulisa, která bude dokreslovat bouřlivé události v Hollywoodu konce šedesátých let. 

„Zapomenutý herec z televizních filmů se chce dostat zpátky do branže. Parťáka mu bude dělat jeho zastupující kaskadér a dokonalý dvojník,“ sdělil zdroj magazínu Vanity Fair

Spojnicí mezi tímto příběhem a Mansonovým kultem bude právě postava herečky Sharon Tateové, kterou Mansonův gang zavraždil v jejích dvaceti šesti letech a v pokročilém těhotenství.

Již podle informací z července Tarantino pro svůj nový film oslovil herečku Margot Robbieovou (Vlk z Wall Street, Lásky čas). Ta by tak mohla ztvárnit právě Tateovou, protože je jí i fyzicky podobná. V červenci se mluvilo i o možném obsazení Brada Pitta, Toma Cruise a Leonarda DiCapria. Žádný z nich zatím ale potvrzen nebyl.

Herečka Sharon Tateová v dobách své největší slávy.

Herečka Margot Robbieová.

Skutečný Charles Manson, sériový vrah a vůdce gangu, navíc v neděli 19. listopadu 2017 zemřel ve vězení.

‚Věděl jsem to a nic neudělal.‘ Režisér Tarantino přehlížel Weinsteinova obtěžování

Zatím nepojmenovaný film by tak byl prvním snímkem oscarového Tarantina, který by byl založen na skutečných událostech. Režisér by měl začít natáčet v Los Angeles v létě 2018.

Tarantinův film měla navíc zaplatit produkční společnost Weinstein Company. Tu založil producent Harvey Weinstein obviněný z více než čtyřiceti sexuálních obtěžování. Koncem minulého týdne se se tak produkce od Weinstein Company, která je podle dostupných informací před bankrotem, přesunula k Sony.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.