Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Romek's Not Dead, říkají kolegové zemřelého manažera a muzikanta Romka Hanzlíka

Kultura

  10:00
V sobotu 1. června zemřel hudebník a hudební manažer a producent Romek Hanzlík. Jeho muzikantští kolegové připomenou jeho význam pro českou scénu i svůj osobní vztah k němu 16. června v Meet Factory na koncertě Romek's Not Dead, variujícím v názvu známý punkový slogan. Naráží tak na Hanzlíkovy hudební kořeny ve významné punkové kapele FPB. Pohřeb Romka Hanzlíka se koná v pátek 7. června ve Velké obřadní síni krematoria ve Strašnicích.

Romek Hanzlík foto: archiv Romka Hanzlíka

Koncert v Meet Factory poběží od 15 hodin odpoledne, na dvou scénách se budou střídat kapely ve zhruba čtvrthodinových blocích. Součástí akce bude i výstava Hanzlíkových fotografií: všestranně talentovaný umělec totiž v posledních letech života realizoval mnoho svých nápadů právě prostřednictvím fotoaparátu. A ačkoli byl v tomto oboru ryzí amatér, dosáhl dokonce na velmi prestižní ocenění Czech Press Photo.

Mezi mnoha účinkujícími v Meet Factory budou samozřejmě Už jsme doma, kapela, jejímž kytaristou byl Romek Hanzlík dlouhá léta a s níž projel mnoho zemí světa včetně několika amerických turné. Jeho hra je také slyšet na šesti albech této alternativní rockové kapely. Na koncert k Hanzlíkově poctě chystají Už jsme doma speciální program se zatím blíže neupřesněnými hosty.

Z dalších kapel a sólistů, kteří svůj vděk za spolupráci s Romkem Hanzlíkem vyjádří, budou mimo jiné Dunaj, Echt!, Garage & Tony Ducháček, Chantal Poullain, Jiří Schmitzer, Lenka Dusilová, Načeva, MCH Band, Plastic People of the Universe, Ty syčáci, Václav Koubek, Visací zámek nebo Zuby nehty.

Autor: