Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Znovu na útěku před zákonem. Uprchlík s Harrisonem Fordem se dočká nové verze

Snímek Uprchlík (1993). Režie: Andrew Davis. foto: Warner Bros.

LOS ANGELES - Studio Warner Bros. se chystá natočit novou verzi filmu Uprchlík (The Fugitive) z roku 1993, v němž zazářili Harrison Ford a Tommy Lee Jones. Režisérem novinky bude Albert Hughes (Kniha přežití, Z pekla).
  16:00

Velice úspěšný chirurg Richard Kimble (Harrison Ford) má vše, co si jen od života může přát. Když ale nalezne svou nebohou ženu ležet doma s roztříštěnou lebkou, děj nabere děsivý spád. Sám je útočníkem, který se stále skrývá v domě, napaden. Když pak historku o muži s protézou ruky vykládá policistům, vše zní tak fantaskně, že mu příslušníci nevěří. Kimble se stane hlavním podezřelým a musí utéct. Jen tak totiž může očistit své jméno. V patách je mu ale neustále policejní maršál Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). 

Snímek Uprchlík (1993). Režie: Andrew Davis.
Snímek Uprchlík (1993). Režie: Andrew Davis.

Akčnímu thrilleru se podařilo oslovit kritiku i diváky. Získal sedm nominací na Oscara a tu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli (Tommy Lee Jones) i proměnil. Snímek si při rozpočtu 44 milionů dolarů odnesl z kin téměř 369 milionů.

Ani tento film není původní. Jako úplně první téma zpracoval stejnojmenný americký televizní seriál z roku 1963. Neprávem obviněného doktora v něm ztvárnil herec David Janssen (Zajati vesmírem, Boty svatého Petra), maršála na stopě pak Barry Morse (Powerplay, Justine). 

Kromě režiséra Hughese se na novém Uprchlíkovi bude podílet i scenárista Brian Tucker (Expiration, Zlomené město) a producent Erik Feig (Skleněný zámek). Plány na předělání filmu mělo studio Warner Bros. již v roce 2009, ale z projektu nakonec nebylo nic. 

Svého Uprchlíka plánuje i streamovací mobilní platforma Quibi. Pod stejným názvem se ale bude skrývat příběh muže, který k očištění svého jména po bombovém útoku v metru bude využívat sociální sítě na internetu. V hlavních rolích diváci uvidí Keifera Sutherlanda (Twin Peaks, Oko za oko) a Boyda Holbrooka (Logan: Wolverine, seriál Narcos). 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...