Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zůstaň vzhůru a přežiješ. Představitel Freddyho z Noční můry v Elm Street uvede na trh vlastní silnou kávu

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - V hororové sérii Noční můra z Elm Street stihne strašlivá smrt toho, kdo pošetile usne. Americký herec Robert Englund, představitel maniakálního vraha Freddyho Kruegera, dal hlavu dohromady s pražírnou Dead Sled Coffee a společně přicházejí s kávou, po níž člověka podobný osud pravděpodobně nečeká. Zatím ale není jasné, kdy výrobek poputuje do obchodů.

Hororový padouch Freddie Krueger. foto: New Line Cinema

Nízkorozpočtový horor Noční můra z Elm Street (1984) se stal poměrně nečekaně úspěšným hitem. Příběh se odehrává v Ohiu a Robert Englund v něm hraje bývalého vraha dětí, který je za své činy upálen. Jenže Freddy se začne v démonické podobě objevovat i v nočních můrách obyvatel městečka. Koho zabije ve snu, ten zemře i ve skutečnosti. Ve filmu také debutoval v té době neznámý herec Johnny Depp, jenž si zahrál jednu z obětí. 

Hororový padouch Freddie Krueger.
Hororový padouch Freddie Krueger.

Pražírna Dead Sled Coffee s hercem plánovala novou značku již nějakou dobu. „Několik posledních měsíců jsme Robertovi posílali naše již existující kávy, ale i novinky, s nimiž teprve chceme přijít na trh. Spolupráce s ním byla úžasná,“ píše společnost na svém webu.

Na kávu na sociálních sítích upozorňoval i sám Englund, který o ni ve stylu své nejznámější postavy prohlásil, že „je tak silná, že po ni člověk neusne“. 

Pražírna Dead Sled již dříve spolupracovala například i se známou punkovou kapelou The Toasters. Ve svých produktech ocenila například Drákulu a jeho nejznámějšího představitele, maďarského herce Bélu Lugosiho.