Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Zvířátka sesadila akční hrdiny. V kinech vede Tajný život mazlíčků

Kultura

  6:00
Do čela žebříčku víkendové návštěvnosti českých kin se hned po svém uvedení dostala animovaná komedie Tajný život mazlíčků. Americký snímek o premiérovém víkendu přilákal do 135 kinosálů přes 102.000 diváků, kteří v pokladnách nechali celkem téměř 14,3 milionu korun. Informovala o tom Unie filmových distributorů.

Z filmu Tajný život mazlíčků foto: Reprofoto

Na druhé místo z prvního sestoupil americký sci-fi film Sebevražedný oddíl natočený podle stejnojmenného komiksu. Snímek za dva týdny vidělo více než 168.000 lidí. Na třetím místě je stejně jako minulý týden česká komedie Sezn@mka, která vypráví o internetovém seznamování. Film režisérky Zity Marinovové s Jiřím Langmajerem v hlavní roli za tři týdny vydělal přes 11,5 milionu korun.

Na čtvrté místo z druhého sestoupila Doba ledová: Mamutí drcnutí. Pokračování kreslených příběhů přilákalo za pět týdnů přes 300.000 diváků. Páté místo obsadil americký thriller Mělčiny o napadení surfařky velkým bílým žralokem. Snímek, který je s nadsázkou označován za „Čelisti 21. století“, o premiérovém víkendu sledovalo 7800 diváků.

V první dvacítce víkendové tabulky nejnavštěvovanějších filmů je z českých snímků na 13. místě komedie Teorie tygra, která přilákala celkem přes 306.000 lidí. Na 14. příčce je drama Učitelka režiséra Jana Hřebejka a na 18. místě Troškova komedie Strašidla.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí třetí filmové zpracování kultovního seriálu Star Trek s podtitulem Do neznáma a komedie z vojenského prostředí Týpci a zbraně.

Autor: