Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KUNC: Nejraději mám takzvané znalce, kteří chtějí zapůsobit na prvním rande a začnou personál poučovat

Vaření je velmi osobní záležitostí. Jídlo samo o sobě je velmi osobní záležitostí. Pokud vnímáte jídlo nad rámec nutnosti, dříve nebo později každý nabude dojmu, že je odborník na gastronomii. Rád se teď budu opakovat a opět použiju frázi, kterou řekl legendární šéfkuchař Ferran Adrià: „Lidé dříve chodili do restaurace jíst, dnes tam chodí, aby vám řekli, jak to máte dělat.“
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mno, lidé si svoji frustraci vylévají všude, restaurace nejsou výjimkou - co by asi mohly vyprávět prodavačky, průvodčí ve vlaku a další a další zaměstnanci, kteří přichází do styku s lidmi. Být mistr světa v aroganci mně nepřijde jako zvlášť dobrý předpoklad pro práci, která v podstatě je o službě zákazníkovi.

0 0
možnosti
VG

ani guláš tam nemají, otevřeno do 22hod.

0 0
možnosti
JN

Každá profese by ráda získala jakousi společenskou prestiž , o tom žádná. Nicméně - kuchaři opravdu nejsou konstruktéři raketoplánů, i když se tak začínají tvářit . Vaření opravdu není žádná věda. Je to řemeslo jako každé jiné.

0 0
možnosti
MV

Docela zajímavé psát negativní glosy na zákazníky. Tedy na lidi, kteří mu nosí peníze. Názory na zákazníky mám i já různé, ale abych je ventiloval ve veřejném prostoru by mě nenapadlo ani ve snu.

0 0
možnosti
JJ

J59i72ř88í 43J42o73n64á14š

26. 2. 2020 23:27

také myslím svoje, ale nikdy bych si nedovolil se o nich takto veřejně vyjadřovat...

0 0
možnosti
PH

Ano, a neplatí to jen o gastronomii.

0 0
možnosti