Skořápky
- 225 g moučkového cukru
- 125 g mandlové mouky
- 110 g vaječných bílků (tj. 3–4 ks)
- 30 g cukru krupice, špetka soli
Čokoládový krém
- 250 g kvalitní čokolády
- 250 g smetany (33 %)
- 4 lžíce másla
Mouku a cukr umixujeme najemno a poté ještě prosijeme. Bílky spojíme s krupicovým cukrem a vyšleháme dotuha (do sněhu lze přidat i trochu potravinářského barviva). Sníh spojíme se směsí mouky a cukru, lehce promícháme.
Zdobicím sáčkem z hmoty stříkáme kolečka o průměru cca 3 cm. Poté na každým plechem klepneme o stůl – makronky se vyrovnají a zmizí z nich vzduchové bubliny. Necháme je na plechu zaschnout (cca hodinu až dvě) a pak při 160 °C pečeme asi 10–11 minut. Necháme vychladnout. Smetanu přivedeme k varu, sundáme z plotny a nalámeme do ní čokoládu. Počkáme, než se čokoláda rozpustí, do směsi zašleháme máslo a vymícháme dohladka. Necháme vychladnout. Vychladlé skořápky spojujeme připraveným krémem a necháme uležet.