Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ledový dotek ovoce. Připravte si doma citronový sorbet

Jídlo

  6:35
Máte chuť na ovocný sorbet, ale nechce se vám vyrazit ven? Nevadí. Udělejte si ho doma sami. Připravte si citronový sorbet podle italského zmrzlináře Pietra Amata, který si na Letné otevřel pravou italskou gelaterii.

Citronový sorbet foto: Shutterstock

Citónový sorbet

suroviny potřebné na 1kg zmrzliny

  • 490 g vody
  • 210 g čerstvé citrónové šťávy
  • 220 g cukru
  • 35g čisté glukózy - glukopur

Postup: Smíchejte všechny suché ingredience a vložte je do odměřené vařící vody. Dobře promíchejte a přiveďte k teplotě 65°C. Nechte vychladnout a následně odpočinout v lednici přes noc. 

Rebarborový sorbet a kompot s mandlovým krokantem podle šéfkuchaře

Dobře promíchejte s čerstvou citrónovou šťávou a vložte do domácího výrobníku zmrzliny. Nechte zmrazit dokud nebude dobře držet a nebudou v ní hrudky (čas závisí na použitém stroji). Podávejte okamžitě.

Autor: