Diskuze
Lékaři radí: Vraťme na talíře více hovězího, budeme zdravější
Děkujeme za pochopení.
Ach ti lékaři, ale nejen oni, jakýkoli "odborníci" - změní názor 5x za 10 let. Vezměte si zubaře: čistit zuby krouživým pohybem či horizonálním? Záleží na tom, kdo jim zaplatí, aby ty rady dávali. Je to nezvedená chásta všechno. Sádlo vs margarin atd, každý "expert" změní názor nejméně 20x za život. Opravdu nezvedená chástka všechno. Trumpa na ně! Takhle bídně jsme dopadli, že hulváta a showmena musíme volat na pomoc, aby nás zachránil.
Zmiňovaní lékaři hloupě žvaní. Měli by si vzpomenout, že před těmi třemi dekádami stálo kilo hovězího zadního 33 Kč. Dnes se tato cena pohybuje kolem 180 - 500 Kč. proto lidé jedí méně hovězího a také proto, že maso jiných zvířat je podstatně levnější. Mám za to, že stejně to dopadne i s máslem, jehož cena stoupla v poslední době o 100% při stejné výkupní ceně mléka. Proti zvůli zpracovatelů a obchodníků se totiž lidé mohou bránit jen tím, že zmiňované výrobky nekupují, když je bezpodmínečně nepotřebují. To se týká jak hovězího masa, tak i zmíněného másla.
Proc neuvedete radeji komletni statistiku, neni policky korektni. Jaka byla spotreba masa pred valkou a potom v ruznych letech. A kolik procent bylo hovezi, veprove a drubez? Kdyz uz informujete, Lidovky, deljte to poradne a ne tak lajdacky.
J. Nový
"Lidovky.cz: Existuje nějaké české jídlo, které vám v cizině chybí? Uvařil jste přátelům v zahraničí nějaké české jídlo? Jak jim chutnalo?
Tlačenka s cibulí. Vše ostatní si dokážeme obstarat a nebo uvařit sami. Číňané mají rádi tučnémaso, svíčková je tu levnější než bůček."
P. Bárta 150
Tak to jste nejedl tlačenku na Malorce. Absolutně nejlepší, co jsem kdy jedl, a vždy, když jsme tam, dávám si ji. Vyrábějí na ostrově ve městečku Felanitx. Výborně kořeněná, výborný maso bez flaks
J. Nový
Taky se na to podpsalo pomlouvání české klasiky - svíčkové Pohlarichem i dalšími "odborníky".Začalo se tvrdit, jak se po svíčkové přibírá a že je nezdravá. Co asi tak může být nezdravé na libovém zadním hovězím, mrkvi, celeru, petrželi a troše zakysané smetany? A knedlíky? Napadlo někdy někoho, aby si vygoogloval suroviny potřebné k výrobě knedlíků a suroviny potřebné k výrobě tak vychvalovaných těstovin? Zkuste to a porovnejte :-))))
J. Jurax
No, nezdravé - dáte-li smetany radši víc, ještě i mouku, omáčky sníte puténku s deseti dvanácti knedlíky, tak ani nejlibovější dobře špikovaná svíčková zdravou výživu nespasí. Ovšem bašta to je.
Jinak ale souhlas.
Jo, jo, pamatuji ty dlohe fronty na maso. Masa bylo malo. Komousi nevedeli jak na to. Dnes dovezeme maso z Holanska, Francije ci Argentyny a masa je vsude plno. Tricet kilo na osoby, dnes 8. Lide dnes radeji zeleninu, je to zdravjejsi.
K. Jež 888
Hovězí za 400 Kč kilo je levnější, než šitpárek z řetězce ::))) Protože z kila hovězího udělám 15 kilo řetězecšitpárku. A klidně i víc.
K. Jež 888
15 minut roštěnec steak. 45 min. guláš z kližky v normálním hrnci (maldý býk). Absolutní pohoda. Mňam. Včera jsem dělal pečeni z falešné svíčkové, pěkně naložena ve víně. ::))))