Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Mrkev, okurky či banán. Které potraviny nepatří do lednice?

Citrony, mrkev či rajčata. Co mají společného? Neměli bychom je uchovávat v ledničce, skladování v chladu jim totiž škodí. Rychleji se kazí, ztrácí chuť či klesne jejich kvalita. Které potraviny bychom tedy měly skladovat jinde?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

26. 1. 2017 0:46

Ukecany zvanile. Do lednice dam chleba prave proto, aby neplesnivel. Rajske v lednici bydrzi mnohen dele nez v nirmalni mistnosti, zvlaste v lete. Bylinky mam v igelitu a mimo to, olivovy ani zadny jiny olej nebude v lednici ''kondensovat''. Kondensuji jen a pouze pary, vodni, lihove, benzinove atd. Tekutiny nekondensuji, pane hlupaku. Uroven novinaru v CR je udesna, a to jsou ''studovani lide''.

0 0
možnosti
ŠA

Š. Apolen

17. 2. 2017 23:56

Jak to tedy, že jsme si kupovali kondensované mléko ? Mléko je pára ?!

0 0
možnosti
JN

J. Nový

25. 1. 2017 12:14

A jak se má správně uchovávat otravná baba?

0 0
možnosti
VV

V. Václav 053

25. 1. 2017 15:36

logicky v lednici, máte jí totiž po přečtení tohoto článku úplně prázdnou

0 0
možnosti
GW

G. Woltmann

25. 1. 2017 11:42

mrkev, rajčata a okurky jsou pro mě novinkou. Gustavo Woltmann.

0 0
možnosti
ZP

25. 1. 2017 11:20

Pan redaktor si rád pochutná na spíži neníliž pravda

0 0
možnosti
ZP

25. 1. 2017 11:41

Jen bych ho chtěl vidět při pokusu napíchnout ji na špejli.

0 0
možnosti
JN

J. Nový

25. 1. 2017 8:46

"Olivovému oleji chlad vyloženě škodí. Při nízkých teplotách kondenzuje a houstne. Nejlepším místem je pro něj špíz"

.

No já nemám obecně nic proti špízům, ale kolik na takový běžný špíz dostanu oleje? Já minimum. Má na to autor nějakou fintu, jak do špízu dostat víc?

0 0
možnosti
ŠA

Š. Apolen

18. 2. 2017 0:03

Tady nepříliš v češtině vzdělaný autor článku, chtěl použít spisovný výraz a nedošel mu rozdíl mezi špajzem a špízem. Pokud chtěl být spisovný, mohl použít výraz spižírna. Ach jo, češtino, braň se. Ze všech sil.

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

25. 1. 2017 8:46

Na olivový olej je nejlepší "špíz"?! No nevím, ještě jsem ho nezkoušel napíchnout na špejli, ale tuším, že to nepůjde snadno...

0 0
možnosti
JN

J. Nový

25. 1. 2017 8:47

Ty lumpe! Předběhl jsi mě o několik pikosekund!!! :-)))

0 0
možnosti
AR

25. 1. 2017 7:36

Ví pan redaktor (co hůře, korektor), že "chleba" je jen a pouze genitiv?

0 0
možnosti
CS

C. Sangrail

17. 2. 2017 23:49

V hovorové češtině je "chleba" i nominativ, takže zde jde spíš o otázku správně zvoleného stylu než správně zvolené gramatické formy. Nejsem si jist, zda si noviny můžou (mohou) dovolit psát hovorově. V "relaxačních" rubrikách snad, proč ne.

0 0
možnosti