Jasna Sýkorová měla skvělý nápad s „rekonstrukcí“ menu ze Stoutovy detektivky Vražedná kniha. V jedné podstatné věci se však mýlí. Píše: „Ačkoliv nechává Rex Stout svého hrdinu hodovat v téměř každém titulu a někdy popíše i přesný postup přípravy, není úplně jednoduché se jeho jídly inspirovat.“
Omyl! Existuje kniha, v níž najdete více než dvě stě šedesát přesných receptů, podle nichž si můžete uvařit, resp. upéct třeba Fritzův chléb či lívance, kachnu a la Mondor, omáčku a la Vatel, ústřicovou paštiku a la Nero Wolfe nebo Vallenkovy pirožky. Ta kniha se jmenuje jednoduše Kuchařka Nera Wolfa, napsal ji Rex Stout s redakcí Viking Press, předmluvami opatřili Nero Wolfe, Archie Goodwin i Fritz Brenner a před deseti lety vyšla také česky.
Ty, kdo četli Příliš mnoho kuchařů, zákonitě napadne: a co saucisse minuit? Ano, i tenhle recept na klobásky, vzácný a drahý tak, že si jej Wolfe vyžádal místo honoráře, tam je. Jenže u něj - jako u jediného - chybějí přesné poměry přísad…
Omyl! Existuje kniha, v níž najdete více než dvě stě šedesát přesných receptů, podle nichž si můžete uvařit, resp. upéct třeba Fritzův chléb či lívance, kachnu a la Mondor, omáčku a la Vatel, ústřicovou paštiku a la Nero Wolfe nebo Vallenkovy pirožky. Ta kniha se jmenuje jednoduše Kuchařka Nera Wolfa, napsal ji Rex Stout s redakcí Viking Press, předmluvami opatřili Nero Wolfe, Archie Goodwin i Fritz Brenner a před deseti lety vyšla také česky.
Ty, kdo četli Příliš mnoho kuchařů, zákonitě napadne: a co saucisse minuit? Ano, i tenhle recept na klobásky, vzácný a drahý tak, že si jej Wolfe vyžádal místo honoráře, tam je. Jenže u něj - jako u jediného - chybějí přesné poměry přísad…