Nejlepší recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse, tak se jmenuje nejnovější publikace z ediční řady 101, kterou pro vás připravuje redakce Lidových novin.
Chceme naučit čtenáře vařit s respektem
Tentokrát přináší užitečné rady, tipy a recepty šéfkuchaře restaurace pražského hotelu Alcron Romana Pauluse. S jeho návody na vybraná jídla se čtenáři týden co týden seznamují na stránkách LN – nejprve v magazínu Pátek a později v sobotní příloze Relax.
“Když jsme s Romanem Paulusem začali seriál připravovat, řekli jsme si, že nechceme dělat jen další kuchařku, ale pokusíme se čtenáře naučit vařit s respektem k surovinám a sezoně,” říká autorka kuchařky Iva Pospíšilová.
Šéfkuchař, který v letošním roce jako jeden ze dvou českých kuchařů obhájil nejprestižnější gurmánské ocenění – michelinskou hvězdu –, na více než 140 stranách vysvětluje, jak sezonní suroviny používat, ale učí třeba i to, jak na špičkové úrovni připravit docela obyčejná jídla (například míchaná vajíčka nebo vývar), upéct kachnu, vykostit rybu či uvařit některé speciality z různých koutů světa.
Trend vaření ze sezonních surovin, oblíbený zatím hlavně v kuchyních věhlasných šéfkuchařů, se autoři snažili přenést do běžné kuchyně, řadě receptů ale naopak nechybí alcronská noblesa a sáhnete po nich hlavně při slavnostnějších příležitostech.
Publikace má 148 stran, obsahuje více než 100 receptů a stojí 59 Kč.
Speciál LN 101Nesehnali jste speciál Lidových novin ve své trafice?
|