Ricottové kuličky
- 250 g ricotty
- 100 g kokosek (nebo jiné sušenky)
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g nizozemského kakaa
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 100 g hnědého cukru
- 100 g kokosu na obalování
Všechny ingredience si dejte do food processoru (máslo musí být změklé, a kokosky můžete nadrtit předem, ale nemusíte). Food processor si zapněte na funkci „pulzování“. Párkrát stisknete, dokud se směs nespojí, a pak už zapněte stupeň jedna nebo dva, a nechejte dobře promíchat.
Pokud budete dělat kuličky ručně, kokosky nejdříve rozdrťte na prášek, máslo utřete s cukrem a postupně přidejte všechny ingredience. Vše společně důkladně ručně promíchejte, abyste získali hladké těsto – děti mohou samozřejmě také. Těsto pak přeložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a dejte minimálně na hodinu do chladu, aby ztuhlo. Poté pomocí lžíce nebo rukama tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu.
Příspěvek pro KitchenAid.cz připravila Martina Schmidtová z blogu tinajedoma.