Respondenti každoročního průzkumu, který při svém hodnocení více než dvou tisíc metropolitních restaurací vychází z odezvy zhruba jedenačtyřiceti tisíc hostů, uvedli, že mimo domov jedí asi třikrát týdně. Je to stejně jako loni a o deset procent méně než před dvěma lety. Doma si Newyorčané jídlo připravují 6,3krát týdně, což je o tři procenta víc než před rokem a téměř o 20 procent častěji než před čtyřmi lety.
„Newyorčané pociťují trvající dopady ekonomické krize a my v důsledku toho hledáme některé zásadní změny v jejich stravovacích návycích,“ uvedl šéf kulinářského průvodce Tim Zagat.
Podle průzkumu také poprvé od roku 2000 klesla průměrná cena večeře v New Yorku, i když jen o několik centů, na 41,76 dolaru (asi sedm set čtyřicet korun). Je to prý stále méně než v Tokiu, Londýně nebo Paříži.