Stanislava Pecková | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stanislava Pecková

vedoucí redaktorka
e-mail: stanislava.peckova@lidovky.cz
RSS kanál autora

Články autora

Recenze 6. července 2011 7:00 Stanislava Pecková

Čína? Ne, tady se jí vietnamsky

Nenápadná vinohradská vývařovna Pho Vietnam | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste si s asijskou kuchyní potykali jen při návštěvách čínských bister, zkuste zapomenout na stereotypní menu číslo 22 (kuře ve sladkokyselé...

Recenze 28. června 2011 7:00 Stanislava Pecková

Pasarela - Středomoří v centru města

Restaurace Pasarela | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jen kousek od Václavského náměstí si člověk v tiché pasáži může dopřát trochu prázdninové atmosféry. Z restaurace Pasarela sice není vidět ani nebe,...

11. června 2011 7:00 Stanislava Pecková

Čtyři tipy na nejlepší městské pláže

Pařížané mají k dispozici pláž dlouhou tři a půl kilometru | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Evropská velkoměsta mají své pláže většinou strategicky dobře umístěné, buď přímo, nebo v blízkosti centra, takže jsou snadno dostupné i pro...

Doporučujeme 7. června 2011 7:00 Stanislava Pecková

Nejlepší české pláže. Kam se vydat v horkých dnech?

Koupání v Praze ve Vltavě je prý jen pro opravdové „fajnšmekry“, co si s trochou špíny dokážou poradit. Jiní zase tvrdí opak a koupání považují za bezpečné. Pro méně otrlé je asi lepší zajet trochu dál za město.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pro ty, co dávají přednost sladké vodě před slanou, přinášíme přehled nejlepších městských i jezerních pláží v České republice. Kromě toho, že...

Recenze 6. června 2011 15:00 Stanislava Pecková

Obří plzeňská nálož v restauraci U Mansfelda

Restaurant U Mansfelda svou atmosférou zřetelně odkazuje k první republice  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plzeň z tanku, poctivé porce a obsluha milá a tolerantní, i když děti jezdí autíčkem po obložení stěn. V plzeňském podniku U Mansfelda jsou všichni...

Recenze 30. května 2011 13:30 Stanislava Pecková

Pražský Klub architektů: taková lepší menza

Klub architektů  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stručné sezonní menu, příjemný koncept, ceny za hubičku a milá obsluha? Pražský Klub architektů by zadání splnil na jedničku: bohužel ale jen do té...

Názor 22. května 2011 9:49 Stanislava Pecková

Jak porazit bolest hlavy? Jezte teplé kaše

Nešťastná dívka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zná to každý, kdo ať už kvůli migrénám nebo jiným druhům bolesti hlavy někdy navštívil neurologa. Ťukne do kolene a zjišťuje kvalitu reflexu, s...

Doporučujeme 14. května 2011 7:00 Stanislava Pecková

Jak jíst v zahraničí? Dodržujte místní zvyky

Gastronomie - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je několik tipů, jak v cizí zemi neudělat stejnou chybu, jakou často dělají turisté u nás. Řídit se dá podle toho, kam chodí místní, a v exotických...

Recenze 9. května 2011 8:26 Stanislava Pecková

Teplý dortík místo golfu. Za steakem na hory

Steak z tuňáka v solné krustě. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V krkonošském Grund Restaurantu pustili k dílu mladého šéfkuchaře, který dbá na sezonní jídlo a nebojí se mezi sjezdovkami a golfovým hřištěm...

Recenze 26. dubna 2011 12:00 PRAHA Stanislava Pecková

Kam v Praze zajít na výtečný chlebíček?

Krůtí šunka a pomeranč na margarínu ze Zlatého kříže. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyrazili jsme do pěti pražských doporučených podniků, běžných lahůdkářství i na chlebíčky specializovaných výroben, a všude ochutnali testovací...

3. dubna 2011 8:00 Stanislava Pecková

Hrady a zámky chystají program pro děti. Nudit se nebudou

Ilustrační foto z výstavy (Ne)Zapomenutelný svět krásných hraček v Buchlovicích | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Interaktivní prohlídky, kostýmovaní průvodci, speciální pořady na Den dětí. Také letos myslí na hradech a zámcích i na ty nejmenší. Přinášíme vám...

2. dubna 2011 7:00 Stanislava Pecková

Moravské památky otevírají. Kam zajet?

Hrad Bítov. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaké jsou nejnavštěvovanější památky na Moravě a ve Slezsku? Přinášíme vám přehled - najdete tu tipy na výlety, ceny vstupného, kdo má nárok a na jak...

Doporučujeme 1. dubna 2011 9:00 Stanislava Pecková

Hrady a zámky otevírají. Podívejte se kdy, kam a za kolik

Státní zámek Hluboká nad Vltavou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

PŘEHLED ČESKÝCH HRADŮ A ZÁMKŮ. Přinášíme vám přehled nejnavštěvovanějších památek v zemi. Najdete v něm ceny vstupného, kdo má nárok a na jak velkou...

Reportáž 6. března 2011 19:00 PRAHA Stanislava Pecková

Do vany nebo přikovat? Hodinové hotely bývají nejplnější kolem páté

Hodinový hotel Kavalírka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chodí do nich docela obyčejní lidé. Po práci a dokonce i před ní, nejčastěji ve všední den kolem páté hodiny a v noci z pátku na sobotu. Hodinové...

aktualizováno 20. 2 10:04, 19. 2. 2011 11:04 Stanislava Pecková

Co vás maminka nenaučí aneb Jak rozeznít ženu

Orgasmus - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve slušné společnosti není moc míst, kde by se za střízliva skloňovala slova „vibrátor“ a „klitoris“ v každé třetí větě. Na seminářích sexkoučinku se...

8. února 2011 9:00 Stanislava Pecková

Stává se káva novým vínem? Znalců horkého nápoje přibývá

V pražírnách se káva degustuje pokaždé, když dorazí nová dodávka zelených bobů. Pro zaměstnance je to denní chleba. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýchánků, které se točí jenom kolem kávy, přibývá. Svědčí to o tom, že poučené vychutnávání aromatického nápoje začíná i u nás šlapat na paty...

30. ledna 2011 10:00 Stanislava Pecková

Nejlepší stroje na kávu. Víte, jaká vám chutná a jak ji připravit?

V džezvě připravíte pravou tureckou kávu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co je chemex, co french press a jak se vaří v džezvě? Na domácí přípravu kávy si nemusíme kupovat ten nejdražší stroj: záleží hlavně na tom, jaká...

25. ledna 2011 11:00 Stanislava Pecková

Dobrou kávu si můžete uvařit i doma. Několik pravidel přípravy

O kvalitě kávy napovídá pěna. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Udělat si v domácích podmínkách kvalitní kávu je v Česku leckdy snazší, než se jí dočkat v kavárně. A to přesto, že nemáte profesionální výbavu.

16. ledna 2011 9:00 Stanislava Pecková

Žádný relikt komunistické minulosti. Letos se bude zavařovat

Návrat kompotů. Letos se bude zavařovat. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jsou to jenom odhady, často založené na průzkumech trhu ze zahraničí – zejména ze Spojených států. Přesto lze vysledovat, co se na gastronomické...

8. ledna 2011 10:27 Stanislava Pecková

Sedm tipů, jak zbohatnout na jídle, i když nejste odborníky

Na pražském Kubánském náměstí byl dnes 22.5.2010 zahájen provoz Farmářského tržiště Kubáň. Na dalším pražském tržišti, které je v provozu třikrát týdně, tak mohou čeští zemědělci přímo prodávat své produkty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo si chce vydělat v gastronomickém byznysu, nemusí hned otevírat restauraci. Server Entrepreneur.com, který se zabývá shromažďováním tipů pro...

7. ledna 2011 17:08 PRAHA Stanislava Pecková

Trendy 2011: na výlet do Černobylu nebo na královskou svatbu

princ William | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Snem každé marketingové agentury je správně "tipnout", co se stane na trhu. Letos už po několikáté se o aktuální předpověď pokusila, mimo jiné,...

29. prosince 2010 10:59 Stanislava Pecková

Na pulty se tlačí minibábovky cupcake. Co je na nich zvláštního?

Bílá s fialkou je konzervativní, mnohem častěji se cupcaky vyrábějí s pestrou polevou a spoustou zdobení. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Není to tak dlouho, co jsme se naučili vyslovovat slovo muffin (mafin), a už se na pulty tlačí další zahraniční cukrovinka: cupcake (kapkejk). Proč...

26. prosince 2010 12:00 Stanislava Pecková

Vánoce v Africe. Jaká jídla si připravují na černém kontinentu?

Královské jídlo Luwombo (Uganda) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na černém kontinentu žije skoro čtyři sta milionů křesťanů. Jejich vánoční jídla jsou u nás v podstatě neznámá, už proto, že afrických restaurací je...

24. prosince 2010 10:30 Stanislava Pecková

S mámou pořád rozebíral svůj původ, říká o Ježíši Kristu psycholog Klimeš

Ježíš superhvězda: vysoký muž atletické postavy, jak si ho představují tvůrci muzikálu Jesus Christ Superstar. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ježíš Kristus byl jemný člověk, neměl zábrany bavit se ženami o teologii a své mimořádné schopnosti bral za samozřejmost. Tvrdí to v rozhovoru pro LN...

22. prosince 2010 16:05 Stanislava Pecková

Psycholog Klimeš: Ježíš byl Žid jako poleno, jsme židovská sekta

Ježíš a realita. Podle vědců se toto zpodobnění blíží tomu, jak Kristus doopravdy vypadal. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo byl Ježíš Kristus? Sangvinik, jemný muž, adoptované dítě. Nikoli dlouhovlasý pohledný Ital, jak si ho často představujeme, ale Žid jako poleno....

9. prosince 2010 10:16 Stanislava Pecková

Jak se stát food kritikem? A v čem práce 'ochutnávačů' spočívá?

Hospodské zákulisí. Scukaři by si ze semináře kromě odznaků měli odnést i informace o tom, jak to v restauracích funguje. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chodit po restauracích a za peníze někoho jiného si dopřávat drahá jídla. Profese gourmet kritika vypadá jako příjemná a nijak namáhavá práce.

29. listopadu 2010 10:31 Stanislava Pecková

Jak vypadá české módní peklo? 8 rad, čemu se vyhnout

Mini + napjatá lýtka = E55? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Běžecké boty do města, padělané značky, šestibarevný drn na hlavě, do ruky igelitku nebo tašku z tržnice... hlavně moc nevynikat mezi ostatními. Tak...

20. listopadu 2010 16:27 Stanislava Pecková

Kam pro ryby? Jak v obchodě poznat, že je ryba čerstvá

Losos - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pěkný úlovek chycený na udici se obyčejnému Středoevropanovi jen tak sehnat nepodaří. Co se týče čerstvých ryb, jsme stále spíš odkázáni na sádky a...

14. listopadu 2010 12:51 Stanislava Pecková

Chcete si vychutnat víno a přitom nevypadat jako snob?

Exkluzivní výběr z chuťových, čichových a zrakových vjemů sommeliéra Ivo Dvořáka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

I když o víně konzument nic moc neví, vždycky může to, že problematice rozumí, předstírat. Tak, jak to dělají praví vinní snobové. Nebo se rozhodne,...