Neděle 29. listopadu 2020svátek má Zina 2 °C sněhové přeháňky Předplatné LN
Stanislava Pecková | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stanislava Pecková

vedoucí redaktorka
e-mail: stanislava.peckova@lidovky.cz
RSS kanál autora

Články autora

Recenze Stanislava Pecková

Čína? Ne, tady se jí vietnamsky

Nenápadná vinohradská vývařovna Pho Vietnam | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste si s asijskou kuchyní potykali jen při návštěvách čínských bister, zkuste zapomenout na stereotypní menu číslo 22 (kuře ve sladkokyselé...

Recenze Stanislava Pecková

Pasarela - Středomoří v centru města

Restaurace Pasarela | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jen kousek od Václavského náměstí si člověk v tiché pasáži může dopřát trochu prázdninové atmosféry. Z restaurace Pasarela sice není vidět ani nebe,...

Stanislava Pecková

Čtyři tipy na nejlepší městské pláže

Pařížané mají k dispozici pláž dlouhou tři a půl kilometru | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Evropská velkoměsta mají své pláže většinou strategicky dobře umístěné, buď přímo, nebo v blízkosti centra, takže jsou snadno dostupné i pro...

Doporučujeme Stanislava Pecková

Nejlepší české pláže. Kam se vydat v horkých dnech?

Koupání v Praze ve Vltavě je prý jen pro opravdové „fajnšmekry“, co si s trochou špíny dokážou poradit. Jiní zase tvrdí opak a koupání považují za bezpečné. Pro méně otrlé je asi lepší zajet trochu dál za město.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pro ty, co dávají přednost sladké vodě před slanou, přinášíme přehled nejlepších městských i jezerních pláží v České republice. Kromě toho, že...

Recenze Stanislava Pecková

Obří plzeňská nálož v restauraci U Mansfelda

Restaurant U Mansfelda svou atmosférou zřetelně odkazuje k první republice  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Plzeň z tanku, poctivé porce a obsluha milá a tolerantní, i když děti jezdí autíčkem po obložení stěn. V plzeňském podniku U Mansfelda jsou všichni...

Recenze Stanislava Pecková

Pražský Klub architektů: taková lepší menza

Klub architektů  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stručné sezonní menu, příjemný koncept, ceny za hubičku a milá obsluha? Pražský Klub architektů by zadání splnil na jedničku: bohužel ale jen do té...

Názor Stanislava Pecková

Jak porazit bolest hlavy? Jezte teplé kaše

Nešťastná dívka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zná to každý, kdo ať už kvůli migrénám nebo jiným druhům bolesti hlavy někdy navštívil neurologa. Ťukne do kolene a zjišťuje kvalitu reflexu, s...

Doporučujeme Stanislava Pecková

Jak jíst v zahraničí? Dodržujte místní zvyky

Gastronomie - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Je několik tipů, jak v cizí zemi neudělat stejnou chybu, jakou často dělají turisté u nás. Řídit se dá podle toho, kam chodí místní, a v exotických...

Recenze Stanislava Pecková

Teplý dortík místo golfu. Za steakem na hory

Steak z tuňáka v solné krustě. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V krkonošském Grund Restaurantu pustili k dílu mladého šéfkuchaře, který dbá na sezonní jídlo a nebojí se mezi sjezdovkami a golfovým hřištěm...

Recenze PRAHA Stanislava Pecková

Kam v Praze zajít na výtečný chlebíček?

Krůtí šunka a pomeranč na margarínu ze Zlatého kříže. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyrazili jsme do pěti pražských doporučených podniků, běžných lahůdkářství i na chlebíčky specializovaných výroben, a všude ochutnali testovací...

Stanislava Pecková

Hrady a zámky chystají program pro děti. Nudit se nebudou

Ilustrační foto z výstavy (Ne)Zapomenutelný svět krásných hraček v Buchlovicích | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Interaktivní prohlídky, kostýmovaní průvodci, speciální pořady na Den dětí. Také letos myslí na hradech a zámcích i na ty nejmenší. Přinášíme vám...

Stanislava Pecková

Moravské památky otevírají. Kam zajet?

Hrad Bítov. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jaké jsou nejnavštěvovanější památky na Moravě a ve Slezsku? Přinášíme vám přehled - najdete tu tipy na výlety, ceny vstupného, kdo má nárok a na jak...

Doporučujeme Stanislava Pecková

Hrady a zámky otevírají. Podívejte se kdy, kam a za kolik

Státní zámek Hluboká nad Vltavou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

PŘEHLED ČESKÝCH HRADŮ A ZÁMKŮ. Přinášíme vám přehled nejnavštěvovanějších památek v zemi. Najdete v něm ceny vstupného, kdo má nárok a na jak velkou...

Reportáž PRAHA Stanislava Pecková

Do vany nebo přikovat? Hodinové hotely bývají nejplnější kolem páté

Hodinový hotel Kavalírka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chodí do nich docela obyčejní lidé. Po práci a dokonce i před ní, nejčastěji ve všední den kolem páté hodiny a v noci z pátku na sobotu. Hodinové...

aktualizováno 20. 2 10:04 Stanislava Pecková

Co vás maminka nenaučí aneb Jak rozeznít ženu

Orgasmus - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ve slušné společnosti není moc míst, kde by se za střízliva skloňovala slova „vibrátor“ a „klitoris“ v každé třetí větě. Na seminářích sexkoučinku se...

Stanislava Pecková

Stává se káva novým vínem? Znalců horkého nápoje přibývá

V pražírnách se káva degustuje pokaždé, když dorazí nová dodávka zelených bobů. Pro zaměstnance je to denní chleba. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýchánků, které se točí jenom kolem kávy, přibývá. Svědčí to o tom, že poučené vychutnávání aromatického nápoje začíná i u nás šlapat na paty...

Stanislava Pecková

Nejlepší stroje na kávu. Víte, jaká vám chutná a jak ji připravit?

V džezvě připravíte pravou tureckou kávu. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co je chemex, co french press a jak se vaří v džezvě? Na domácí přípravu kávy si nemusíme kupovat ten nejdražší stroj: záleží hlavně na tom, jaká...

Stanislava Pecková

Dobrou kávu si můžete uvařit i doma. Několik pravidel přípravy

O kvalitě kávy napovídá pěna. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Udělat si v domácích podmínkách kvalitní kávu je v Česku leckdy snazší, než se jí dočkat v kavárně. A to přesto, že nemáte profesionální výbavu.

Stanislava Pecková

Žádný relikt komunistické minulosti. Letos se bude zavařovat

Návrat kompotů. Letos se bude zavařovat. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jsou to jenom odhady, často založené na průzkumech trhu ze zahraničí – zejména ze Spojených států. Přesto lze vysledovat, co se na gastronomické...

Stanislava Pecková

Sedm tipů, jak zbohatnout na jídle, i když nejste odborníky

Na pražském Kubánském náměstí byl dnes 22.5.2010 zahájen provoz Farmářského tržiště Kubáň. Na dalším pražském tržišti, které je v provozu třikrát týdně, tak mohou čeští zemědělci přímo prodávat své produkty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo si chce vydělat v gastronomickém byznysu, nemusí hned otevírat restauraci. Server Entrepreneur.com, který se zabývá shromažďováním tipů pro...

PRAHA Stanislava Pecková

Trendy 2011: na výlet do Černobylu nebo na královskou svatbu

princ William | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Snem každé marketingové agentury je správně "tipnout", co se stane na trhu. Letos už po několikáté se o aktuální předpověď pokusila, mimo jiné,...

Stanislava Pecková

Na pulty se tlačí minibábovky cupcake. Co je na nich zvláštního?

Bílá s fialkou je konzervativní, mnohem častěji se cupcaky vyrábějí s pestrou polevou a spoustou zdobení. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Není to tak dlouho, co jsme se naučili vyslovovat slovo muffin (mafin), a už se na pulty tlačí další zahraniční cukrovinka: cupcake (kapkejk). Proč...

Stanislava Pecková

Vánoce v Africe. Jaká jídla si připravují na černém kontinentu?

Královské jídlo Luwombo (Uganda) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na černém kontinentu žije skoro čtyři sta milionů křesťanů. Jejich vánoční jídla jsou u nás v podstatě neznámá, už proto, že afrických restaurací je...

Stanislava Pecková

S mámou pořád rozebíral svůj původ, říká o Ježíši Kristu psycholog Klimeš

Ježíš superhvězda: vysoký muž atletické postavy, jak si ho představují tvůrci muzikálu Jesus Christ Superstar. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ježíš Kristus byl jemný člověk, neměl zábrany bavit se ženami o teologii a své mimořádné schopnosti bral za samozřejmost. Tvrdí to v rozhovoru pro LN...

Stanislava Pecková

Psycholog Klimeš: Ježíš byl Žid jako poleno, jsme židovská sekta

Ježíš a realita. Podle vědců se toto zpodobnění blíží tomu, jak Kristus doopravdy vypadal. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo byl Ježíš Kristus? Sangvinik, jemný muž, adoptované dítě. Nikoli dlouhovlasý pohledný Ital, jak si ho často představujeme, ale Žid jako poleno....

Stanislava Pecková

Jak se stát food kritikem? A v čem práce 'ochutnávačů' spočívá?

Hospodské zákulisí. Scukaři by si ze semináře kromě odznaků měli odnést i informace o tom, jak to v restauracích funguje. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chodit po restauracích a za peníze někoho jiného si dopřávat drahá jídla. Profese gourmet kritika vypadá jako příjemná a nijak namáhavá práce.

Stanislava Pecková

Jak vypadá české módní peklo? 8 rad, čemu se vyhnout

Mini + napjatá lýtka = E55? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Běžecké boty do města, padělané značky, šestibarevný drn na hlavě, do ruky igelitku nebo tašku z tržnice... hlavně moc nevynikat mezi ostatními. Tak...

Stanislava Pecková

Kam pro ryby? Jak v obchodě poznat, že je ryba čerstvá

Losos - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pěkný úlovek chycený na udici se obyčejnému Středoevropanovi jen tak sehnat nepodaří. Co se týče čerstvých ryb, jsme stále spíš odkázáni na sádky a...

Stanislava Pecková

Chcete si vychutnat víno a přitom nevypadat jako snob?

Exkluzivní výběr z chuťových, čichových a zrakových vjemů sommeliéra Ivo Dvořáka. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

I když o víně konzument nic moc neví, vždycky může to, že problematice rozumí, předstírat. Tak, jak to dělají praví vinní snobové. Nebo se rozhodne,...