Klub Santoška
Skvělé jídlo se tu servíruje od doby, kdy kuchyni převzal Roman Kakos. V někdejší nevlídné putyce, kam chlapi z okolí chodili spíš na půllitr Krušovic než na jídlo, zavedl radikální novinky jako domácí uzeniny, rotující pípu či vlastní chleba a během pár měsíců tu začaly být v čase oběda fronty na stůl.
|
Ty trvají dodneška, pan Kakos umí jak klasický guláš na pivě, tak kuře s křupavou kůrkou ovoněné šalvějí nebo uzené se švestkovou omáčkou a bramborovými plackami. Klub Santoška je skrytá perla v rezidenční zástavbě.
Náš tip: Jídla z denní nabídky si můžete objednat ve dvou velikostech: menší jedlíci tak nemusí zbytečně nechávat, větší nezůstávají hladoví. Totéž platí i o polévkách.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Hlavní jídla z polední nabídky začínají na stokoruně a končí na sto padesáti.
U žíznivého jelena
Smíchovský restaurant dekorovaný ve stylu venkovské hájenky se specializuje na jednoduché zemitější pokrmy, v poledne tu dostanete třeba kachnu, vepřový kotlet a nebo pstruha s vařenými brambory.
|
Náš tip: Specialitou podniku je zvěřina, na tu nicméně na poledním menu většinou nenarazíte. Pokud se chcete rozmazlit a váš dnešní rozpočet činí víc než dvě stravenky, hledejte ji ve stálém jídelním lístku.
- objednávka s dovážkou: ano, přes damejidlo.cz
- takeaway: ano
- cenová hladina: Polévky kolem třiceti korun a hlavní jídla kolem stovky: takhle vypadá polední nabídka Žíznivého jelena.
Tradice
Jedna z nejoblíbenějších smíchovských obědových adres. Zatímco stálé menu se drží primárně masa a české kuchyně, v poledne si většinou vyberete i z nějakého těstovinového pokrmu. Nicméně bude-li na menu domácí sekaná, neváhejte a dejte si ji.
|
Náš tip: Mezi speciality podniku patří hned několik polévek: kromě pomalu taženého hovězího vývaru je to taky skvělá domácí gulášová.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Polední menu i s polévkou vás vyjde na 125-135 Kč