Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Oběd kancelářských krys: Kam na českou klasiku v Nuslích

Jídlo

  6:00
Kachna se zelím, poctivé polévky či smažený vepřový řízek. Kde si dát skvělou českou klasiku? Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace ve vaší čtvrti stojí za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl exkluzivního seriálu, ve kterém vás seznámí jen s podniky, které za to opravdu stojí.

Staročeská uzená kachna foto: Viktor ChladLidové noviny

U Klokočníka

Klokočník býval ukázkovou čtyřkou starosvětského ražení, na jídlo by se sem dřív vydali jenom hodně odvážní. Loni však podnik změnil majitele a projevilo se to radikálně na všech frontách.

  • Na veselí 48, Praha 4
  • uklokocnika.cz
  • 731 827 930

Kouřit se přestalo ještě než to ukládal zákon, dříve umolousaná zahrádka prohlédla a hlavně: jídlo začalo být jednoznačně poživatelné. Stálý lístek Klokočníka staví hlavně na masitých pokrmech, menu čítá grilovaná žebra, burgery, steaky, koleno, ale taky ostrý guláš. V polední nabídce nicméně každý den najdete jeden pokrm vegetariánský a nemusíte se bát, že by to byl obligátní smažák; dělají zde třeba vegetariánské chilli con carne.

Náš tip: Pro ty, kteří si můžou k obědu dát pivo, má Klokočník rotující pípu, kde se z malých pivovarů objevuje třeba Matuška.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Hlavní jídla v polední menu se pohybují mezi 90 a 130 korunami. Menu s polévkou a nápojem vyjde na 125 respektive 135 Kč.

U Bansethů

Koho iritují rádoby vtipné jídelní lístky, bude u Bansethů trochu trpět. I polední nabídka obsahuje oddíl nazvaný „gastronomická šou našich mistrů“ a stálá potom „Haškovy pamlsky“ nebo cimrmanovský výkřik „Chlast-slast!“

  • Táborská 49, Praha 4
  • ubansethu.cz
  • 261 222 530

Na talíři se však pokleslá kreativita naštěstí neprojevuje, dostanete tu velmi solidně uvařenou českou klasiku včetně méně tradičních jídel jako jsou domácí tvarohové knedlíky s ovocem.

Náš tip: Mezi speciality stálého lístku patří jídla z kachny. Pivovarský guláš z kachních srdíček, čtvrtka kachny se zelím i burger z kachního masa jsou jídla, s nimiž se do dvou stravenek vejdete pohodlně. Podávají je však až od třetí odpoledne, dát si je tak můžete k pivu po práci.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: V poledne si můžete vybrat z nabídky jídel v rozmezí 95 a 130 Kč, polévky potom dostanete za necelých třicet korun.

Na Paloučku

Přes obědy má Palouček pestrou nabídku jídel, která se pohybuje od smaženého vepřového řízku s bramborovým salátem a svíčkové až po zeleninový tatarák nebo rybu na grilu.

  • Žateckých 16, Praha 4
  • restpaloucek.cz
  • 241 401 426

Denní nabídka někdy překvapí i jídly jako jsou roastbeef či pomalu tažený hovězí krk podávaný s rajskou omáčkou zahuštěnou strouhaným perníkem. Restaurace která pod stejným jménem funguje už od roku 1932, drží tradici tradiční kuchyně s mírnými inovacemi.

Kuřecí vývar

Náš tip: Palouček krom jiného vyniká velmi chutnými polévkami. Ať sáhnete po husté bramboračce, silném hovězím vývaru nebo gulášové, nebudete zklamáni.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Polední menu včetně polévky vás vyjde na 120 až 140 Kč, hlavní jídla z polední nabídky začínají pod stokorunou.

Nevíte, kam vyrazit na oběd? Vyberte si v mapě podle toho, na co máte chuť a kde se právě nacházíte.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...