U Tunelu
Tunel staví primárně na rakousko-uherské, české a staročeské kuchyni, teď na podzim vás tu čekají silné vývary, oukrop nebo třeba zelňačka.
|
Hlavní jídla někdy z tuzemské klasiky vybočí ke kuchyni východoevropské, ale i středomořské, dominují ale jídla jako vepřové kolínko na tmavém pivě, perkelt s haluškami a plecko se sezónní omáčkou a knedlíky.
Náš tip: U Tunelu stojí za to si dát pivo, pípa se orientuje na menší pivovary ze severu: jmenovitě se točí Konrad.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Polední polévka je tu za pětatřicet, hlavní jídla začínají lehce nad stokorunou a konči kolem sto dvaceti.
Karlínská pivnice
Kuchyně Karlínské pivnice je výrazně orientovaná na maso, byť polední menu na vegetariány vždycky pamatuje. Kromě klasiky jako je guláš určitě vyzkoušejte zdejší kachnu. Je výborná v klasickém aranžmá se zelím, ale i jako trhané maso na opečených bramborových knedlících.
|
Náš tip: Specialitou podniku je grilované vepřové koleno s čerstvě nastrouhaným křenem: najdete je na stálém menu a jedna porce vystačí pro dva průměrné jedlíky.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Hlavní jídla z poledního menu dostanete za sto dvacet až sto třicet korun.
Lokál Hamburk
Lokál je pro většinu pražských strávníků synonymem solidně provedené české kuchyně a ani Hamburk z téhle definice nevybočuje.
|
Těšit se tu můžete na líčka s bramborovou kaší, hovězí se špenátem a knedlíky nebo třeba houbové kroupoto.
Náš tip: Kromě klasických stolů si v Hamburku můžete dát i rychlé pivo a polévku na stojáka: klasické podlouhlé stoly pro stojící jsou přímo proti výčepu.
- objednávka s dovážkou: ano, přes damejidlo.cz
- takeaway: ano
- cenová hladina: Polední nabídka začíná kolem 115 Kč, většina jídel se nevyšplhá nad 140 korun.