29. března 2018 6:37 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Oběd kancelářských krys: Kam na Vinohradech na famózní těstoviny?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Těstoviny aglie e olio (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Těstoviny aglie e olio (ilustrační foto) | foto: Shutterstock

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl exkluzivního seriálu, ve kterém vás seznámí jen s podniky, které za to opravdu stojí.

Bistro Balbín

Denní menu většinou zahrnuje jeden masitý pokrm a jeden bezmasý, často je jednou z alternativ alsaský tarte flambée čili flammkuchen. 

  • Balbínova 23a, Praha 2
  • http://www.bistrobalbin.cz/, 737 377 447

Sympaticky jednoduchá a přehledná je též nabídka jídel připravených z čerstvých těstovin. 

Náš tip: Zdejší specialitou jsou nejen těstoviny, ale též tarte flambée, tedy alsaský příbuzný pizzy. Vybírat z různých variant můžete v cenovém rozmezí 125-155 Kč.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Čerstvé těstoviny ze stálé nabídky stojí do 150 Kč, kompletní polední menu i s polévkou vyjde na 145 korun.

Per Te

  • Korunní 23, Praha 2
  • http://www.perte.cz/, 222 521 814

Nejdražší položkou poledního menu většinou bývají masité pokrmy jako pomalu dušené jehněčí či telecí řízek, ve střední cenové hladině pak obvykle vybíráte z různých těstovinových variací a nebo risotta. Ze striktní Itálie si jídelní lístek občas odskočí do širšího středomořského pojetí menu. 

Náš tip: Jedním z jídel, mezi nimiž můžete každý den vybírat, je pizza: druhy se obměňují.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Polední menu zahrnující polévku začíná na 139 Kč, druhá varianta stojí kolem 160 Kč, třetí se obvykle šplhá nad 200 korun.

Lasagneria

Tenhle nový přírůstek na pražské kulinární scéně je pozoruhodný i v celoevropském měřítku: lasagnerií na kontinentě moc není. 

  • Korunní 35, Praha 2
  • www.facebook.com/lasagneria.cz, 725 534 274

Od ledna se tu za sporákem otáčí římská rodačka Fabrizia Falchi a krom klasických boloňských lasagní dělá třeba i variantu Quatro formagi. Zatím tu mají otevřeno jen na večeře pro kancelářské krysy, obědy však budou během pár týdnů. Nepropásněte to.

Náš tip: Pro vegany tu mají připravené lasagne z bešamelu, kde je klasické mléko nahrazeno rýžovým a místo másla se přidává olivový olej.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Voňavá vanička lasagní vás podle náplně vyjde na 149-169 Kč.

Kde jinde si dát Oběd kancelářských krys?

Petra Pospěchová
  • 0Diskuse




Najdete na Lidovky.cz