Polévkárna paní Mančo
Paní Mančo aka Mananu Toidze, stála před lety u zrodu první pražské polévkárny. Dnes má své vlastní bistro, kde krom polévek (každý den pět druhů), servíruje také skvělé domácí slané koláče chačapuri, knedlíčky chinkali nebo pečený lilek s granátovým jablkem. Doporučujeme ochutnat vše.
|
Náš tip: Gruzínská vína v nabídce běžných vinoték nenajdete, tady si je můžete nechat nalít po sklence k obědu.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Malá porce polévky stojí 46 korun, velká pak 66 Kč.
Plavecká polévka
Výběr polévek je méně exotický než ve většině konkurenčních podniků, nabízejí tu takové tuzemské klasiky jako je čočková s klobáskou nebo květáková, z jiných evropských kulinárních tradic pak čerpá třeba slovenský brynzový domikát nebo kaštanový krém.
|
Náš tip: Kdo nechce polévku, vybere si tu z převážně středomořsky laděných jídel, občas na jídelníčku najdete i pokrmy české či slovenské kuchyně.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Menší porce polévky stojí 45 Kč, větší 55, hlavní jídla něco přes stokorunu.
Polífkárna
Každý den nabídka polévek zahrnuje nějakou lehčí: obvykle vývarového typu, jinak sází hlavně na krémy a hustší polévky s masem i luštěninami. V zimních měsících nechybí polévky z kořenové zeleniny.
|
Náš tip: Krom polévek má tohle bistro v nabídce také slané a sladké koláče různých náplní.
- objednávka s dovážkou: ano, v poledne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Malá polévka stojí lehce přes čtyřicet korun, větší něco přes šedesát.