Bazalková zmrzlina
- hrst bazalkových lístků
- 1 kondenzované slazené mléko
- 300 ml smetany ke šlehání 33%
- 1 lžíci hnědého cukru
- 1 dcl vody
Bazalkové listy nasekejte v elektrickém sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru . Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 minut, dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí. Vznikne bazalkový sirup. V míse kuchyňského robotu smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup. V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi – vznikne jemný krém. Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače a postupujte podle návodu.
Míchejte na rychlostním stupni č. 1 cca 20miut., dokud směs dostatečně neztuhne. Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.
Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Martina Schmidtová z blogu tinajedoma.