Sobota 14. prosince 2024, svátek má Lýdie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nová kuchařská hvězda? Ptejte se českého Jamieho

Sedmnáctiletý Martin Škoda není vyučený kuchař a ani žádný profík, vaření ho zkrátka baví.

UKONČENO

Mluví o něm jako o českém Jamiem Oliverovi. Martin Škoda však není ani vyučený kuchař, ani žádný profík. V sedmnácti letech vydal kuchařku s názvem Škoda nevařit. Vaření ho prostě baví a chce svým vrstevníkům ukázat, že to není žádná věda. Kdy se postavil poprvé ke sporáku? Jaké je jeho oblíbené jídlo? A co je podle něj největší problém české gastronomie? Ptejte se přímo Martina. Na vaše otázky odpoví v pondělí 14. 5. od 12:30 hodin. Martin musel odejít, ale k otázkám se ještě vrátí.

položených otázek: 30 | jak se správně ptát | Aktualizovat
  1. Otázka má být stručná a jasná, maximálně tři řádky.
  2. Není možné reagovat na otázku zakládající se na externím odkazu.
  3. Přestože konfrontační otázky vítáme, nesmí překročit hranici slušnosti.
  4. Nepište otázky VELKÝMI PÍSMENY.
  5. Podepište se.
  6. Neopakujte dotazy, které už položili jiní.

Přehled položených otázek

OTÁZKA (14.5.2012 12:32) šéfka
Jaké jídlo vaříš nejraději? Umíš dělat i moderní českou kuchyni? Tzn. typické chutě bez přemíry mouky, sádla apod. Jak sám vidíš svojí budoucnost - jako kuchaře, co orpavdu vaří pro lidi nebo televizní hvězdu, která vaří před kamerami a vydává knížky?
OTÁZKA (14.5.2012 11:26) Emil
Co říkáte molekulární kuchyni?
OTÁZKA (14.5.2012 11:05) kuchařka
Co si myslíš o úrovni české gastronomie? Lepšíme se?
OTÁZKA (14.5.2012 11:00) gurmán
Chodíš do fastfoodů? Kdy sis dal naposledy ''něco do ruky''? A co to bylo? Snědl bys třeba instantní polévku - tzv. číňana?
OTÁZKA (14.5.2012 10:58) cestovatel
Kdybys nežil v Čechách, kde by to bylo? Samozřejmě z hlediska gastronomie - která kuchyně tě nejvíce oslovila?
OTÁZKA (14.5.2012 10:57) Pepa
Chodíš gastronomii poznávat i do nóbl restarací? Je to trošku dražší koníček, nemyslíš? A který podnik tě nejvíce zaujal?
OTÁZKA (14.5.2012 10:55) Eva
Zdravim, který z kuchařů - ať už českých nebo zahraničních tě inspiruje? S kým by ses chtěl například setkat? Tvůj blog prý doporučuje i Jamie Oliver - jak se o tobě dozvěděl? Napsal jsi mu?
OTÁZKA (14.5.2012 10:53) Janča
Existuje nějaké jídlo, které fakt nesnášíš? A naopak - po čem by ses mohl utlouct? Dík
OTÁZKA (14.5.2012 10:51) Lída
Neuvažoval jste, že byste šel na kuchařskou školu? Nebo si myslíte, že to pro vaši praxi není potřeba. Hodně lidí tvrdí, že kuchaři jen loupou cibuli a vajíčka a ve škole se nic nenaučí. Jaký je váš názor?
OTÁZKA (14.5.2012 10:49) Petr K.
Ahoj Martine, byl někdo, kdo u vás v rodině vařil - po kom jsi svůj ''talent'' zdědil? A chtěl by ses gastronomii věnovat i v budoucnu?
OTÁZKA (14.5.2012 10:17) Mila Novak
Mily chlapce, mohl byste nam, prosim, prozradit, ktera PR agentura, co sponzor za vami stoji. Vim 100%, ze nejste jediny, kdo se zabyva varenim, presto zrovna vase jmeno je v poslednich dnech ve vsech mediich. Prozradite, nebo redsi na otazku neodpovite? PS: Dnes dopoledne jsem slysela rozhovor s vami na CRo2, a vezte, ze uvarit testoviny al dente, jak se chlubite kucharskym umem sveho bratra, neni nic sloziteho.
OTÁZKA (14.5.2012 9:58) Tomáš Pižl
Kde vám myje nádobí?
OTÁZKA (14.5.2012 8:45) Jorga Hrušková
Ahoj Martine, vaření je taky moje velká vášeň - fandím ti, ať všem chutná :)
OTÁZKA (14.5.2012 0:20) Honza
Zdravím, Martine. Četl jsem článek o vás v jednom známém časopise a z přiložených fotografií jsem měl pocit, že je to takové až příliš cool. Nevadí mi, že místo chlápka v bílém rondonu je kuchařskou hvězdou "vystajlovaný" teenager. Ale to poskakování a házení masem, to už jsou na mě až příliš velký opičky a neužitečný machrovinky. (Ale já už jsu taky starší ročník :) Napadlo mě, jestli to tak normálně děláte, nebo to vymyslel fotograf, aby si udělal správně dynamickou kompozici? Jinak vám fandím a přeju hodně úspěchů.
OTÁZKA (13.5.2012 20:35) Petr
Rád bych se zeptal, zda jsou recepty v tvé knize opravdu originální? Co jsem viděl, tak je to naprostá klasika! Fazolová polévka, ciabata atd... A jak je možné, že jsi se tak rychle dostal do médií? To určitě není žádná tlačenka, co? Stačí v sedumnácti napsat kuchařku a popularita je tu?
OTÁZKA (13.5.2012 19:15) jirkacs
chtěl bys mít svůj tel.pořad? a když jo tak ve stylu babici nebo itala v kuchyni?
OTÁZKA (12.5.2012 23:18) myší královna
Áhoj skorovrstevníče :) Jsi fakt machr. Čeští gurmání se dělí na tva tábory, tak se ptám: Babica, Pohlreich nebo někdo jiný? Nebo nikdo? ;)
OTÁZKA (12.5.2012 23:09) Pavel a Dáša
Kdo jsi?
OTÁZKA (12.5.2012 21:06) Heston
Fandím a obdivuji! Jak jste se naučil vařit jako profesionál? Hodně lidí tomu věnuje také hodně času, ale stejně to za moc nestojí... v čem je podle Vás ten rozdíl? Jsou to konkrétní knihy, videa či rady profesionálních kuchařů, které Vám pomohly? A ještě jedna taková praktická otázka... jak tento koníček platíte? Protože přeci jenom suroviny nejsou to nejlevnější a ani cestování do Anglie, Španělska či Kanady.
OTÁZKA (12.5.2012 17:32) josef holomac
Jsou kuchaři guruové pro chudé i bohaté.V jaké kategorii jsou vrstevníci?
OTÁZKA (12.5.2012 16:25) Alex
Co bylo tvojí motivací, k tomu chopit se poprvé vařečky a pokusit se něco uvařit? Co bylo prvním "seriózním" jídlem, které se ti zdařilo? Kde nejraději nakupuješ suroviny pro své experimenty?
OTÁZKA (12.5.2012 16:06) Martin Brabec
Myslíš, že jsi první, kdo začal využívat hudbu při přípravě pokrmů a při jejich konzumaci?
OTÁZKA (11.5.2012 23:03) Katka Konigová
Ahoj Martine, co bys uvařil pro dívku svých snů ? Zdraví Katka. :-)
OTÁZKA (11.5.2012 19:48) petr sviták
Dobrý den, jen by mě zajímalo, jestli umíte vařit pod tlakem. Dost Vám fandim, ale s profesionální kuchařinou to nemá moc společného. Petr Sviták, mail : petasvitak@seznam.cz
OTÁZKA (10.5.2012 16:55) Ota
Ahoj Martine, chtěl bych se zeptat v jakých obchodech nejraději nakupuješ kvalitní suroviny? S pozdravem a přáním všeho dobrého.
OTÁZKA (10.5.2012 16:09) Niki
Ahoj Martine chtěla jsem se zeptat kdo nebo co tě nejvíc inspirovalo? Máš nějakou spřízněnou duši, která tě podporovala? Niki
OTÁZKA (10.5.2012 10:20) Helena
Milý Martine, obdivuji Vaše nadšení i odbornou erudici a logiku, která vyzařuje ze všech receptů v kuchařce. Kam se chystáte po maturitě? Myslím, že česká kulinařina potřebuje mladé, vzdělané a nadšené kuchaře, kteří vědí, co dělají a dělají to dobře. Mnoho štěstí ve všem konání! Helena
OTÁZKA (8.5.2012 20:08) Adéla
Milý Márty, prvotně jsem Ti chtěla povědět, že Tvá kuchařka je skvělá! Jídla jsou vynikající a tvůj hudební vkus mě, abych tak řekla,odzbrojil. Rozšířil si mi obzor a za to jsem Ti vděčná. Vzhledem k tomu, bych se tedy chtěla zeptat, zda máš spřízněnou duši, která Tvůj jedinečný kuchařský um dokáže plně ocenit. Předem děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů do budoucna. Adéla z Českých Budějovic ;-)
OTÁZKA (8.5.2012 19:41) Alena
Ahoj Martine, i když je tvá kuchařka především určena pro mladé lidi, tak jsem po jejím zakoupení i já, byť v pokročilejším věku, dostala chuť vařit! U nás v rodině vždy vařil manžel, a proto jsem se do kuchyně nikdy nehrnula. Pro začátek jsem vyzkoušela v rozhovoru zmiňovaný lentilkový dort z pudingu a celé naší rodině i našim domácím mazlíčkům, kočičkám, moc chutnal! Chtěla bych se ještě zeptat, jestli nepřipravuješ nějaký televizní pořad o vaření, bylo by fajn vídat v televizi mladé a talentované lidi. Přeji mnoho úspěchů!
OTÁZKA (8.5.2012 16:43) Michaela
Ahoj Martine, moc ti tu na jihu všichni fandíme, mám zdánlivě jednoduchou otázku... Dobré restaurace v jižních Čechách? Nějak se pořád točím v kruhu dvě Indické restaurace, Petříků v Litvínovicích, občas 99 v Českým Krumlově nebo Tři sedláci na Piarisťáku a tím by to asi končilo. Proč myslíš, že tu nejsou dobrý podniky (ne ty ala Vendetta) a jíme jen housky z vokna? Jestli máš tip, krom jmenovaných, sem s ním. Díky :)