Nová kuchařská hvězda? Ptejte se českého Jamieho
UKONČENO
Mluví o něm jako o českém Jamiem Oliverovi. Martin Škoda však není ani vyučený kuchař, ani žádný profík. V sedmnácti letech vydal kuchařku s názvem Škoda nevařit. Vaření ho prostě baví a chce svým vrstevníkům ukázat, že to není žádná věda. Kdy se postavil poprvé ke sporáku? Jaké je jeho oblíbené jídlo? A co je podle něj největší problém české gastronomie? Ptejte se přímo Martina. Na vaše otázky odpoví v pondělí 14. 5. od 12:30 hodin. Martin musel odejít, ale k otázkám se ještě vrátí.
položených otázek: 30
| jak se správně ptát | Aktualizovat
- Otázka má být stručná a jasná, maximálně tři řádky.
- Není možné reagovat na otázku zakládající se na externím odkazu.
- Přestože konfrontační otázky vítáme, nesmí překročit hranici slušnosti.
- Nepište otázky VELKÝMI PÍSMENY.
- Podepište se.
- Neopakujte dotazy, které už položili jiní.
Přehled položených otázek
OTÁZKA (14.5.2012 12:32)
šéfka
Jaké jídlo vaříš nejraději? Umíš dělat i moderní českou kuchyni? Tzn. typické chutě bez přemíry mouky, sádla apod. Jak sám vidíš svojí budoucnost - jako kuchaře, co orpavdu vaří pro lidi nebo televizní hvězdu, která vaří před kamerami a vydává knížky?
OTÁZKA (14.5.2012 11:26)
Emil
Co říkáte molekulární kuchyni?
OTÁZKA (14.5.2012 11:05)
kuchařka
Co si myslíš o úrovni české gastronomie? Lepšíme se?
OTÁZKA (14.5.2012 11:00)
gurmán
Chodíš do fastfoodů? Kdy sis dal naposledy ''něco do ruky''? A co to bylo? Snědl bys třeba instantní polévku - tzv. číňana?
OTÁZKA (14.5.2012 10:58)
cestovatel
Kdybys nežil v Čechách, kde by to bylo? Samozřejmě z hlediska gastronomie - která kuchyně tě nejvíce oslovila?
OTÁZKA (14.5.2012 10:57)
Pepa
Chodíš gastronomii poznávat i do nóbl restarací? Je to trošku dražší koníček, nemyslíš? A který podnik tě nejvíce zaujal?
OTÁZKA (14.5.2012 10:55)
Eva
Zdravim, který z kuchařů - ať už českých nebo zahraničních tě inspiruje? S kým by ses chtěl například setkat? Tvůj blog prý doporučuje i Jamie Oliver - jak se o tobě dozvěděl? Napsal jsi mu?
OTÁZKA (14.5.2012 10:53)
Janča
Existuje nějaké jídlo, které fakt nesnášíš? A naopak - po čem by ses mohl utlouct? Dík
OTÁZKA (14.5.2012 10:51)
Lída
Neuvažoval jste, že byste šel na kuchařskou školu? Nebo si myslíte, že to pro vaši praxi není potřeba. Hodně lidí tvrdí, že kuchaři jen loupou cibuli a vajíčka a ve škole se nic nenaučí. Jaký je váš názor?
OTÁZKA (14.5.2012 10:49)
Petr K.
Ahoj Martine, byl někdo, kdo u vás v rodině vařil - po kom jsi svůj ''talent'' zdědil? A chtěl by ses gastronomii věnovat i v budoucnu?
OTÁZKA (14.5.2012 10:17)
Mila Novak
Mily chlapce, mohl byste nam, prosim, prozradit, ktera PR agentura, co sponzor za vami stoji. Vim 100%, ze nejste jediny, kdo se zabyva varenim, presto zrovna vase jmeno je v poslednich dnech ve vsech mediich. Prozradite, nebo redsi na otazku neodpovite?
PS: Dnes dopoledne jsem slysela rozhovor s vami na CRo2, a vezte, ze uvarit testoviny al dente, jak se chlubite kucharskym umem sveho bratra, neni nic sloziteho.
OTÁZKA (14.5.2012 9:58)
Tomáš Pižl
Kde vám myje nádobí?
OTÁZKA (14.5.2012 8:45)
Jorga Hrušková
Ahoj Martine, vaření je taky moje velká vášeň - fandím ti, ať všem chutná :)
OTÁZKA (14.5.2012 0:20)
Honza
Zdravím, Martine. Četl jsem článek o vás v jednom známém časopise a z přiložených fotografií jsem měl pocit, že je to takové až příliš cool. Nevadí mi, že místo chlápka v bílém rondonu je kuchařskou hvězdou "vystajlovaný" teenager. Ale to poskakování a házení masem, to už jsou na mě až příliš velký opičky a neužitečný machrovinky. (Ale já už jsu taky starší ročník :) Napadlo mě, jestli to tak normálně děláte, nebo to vymyslel fotograf, aby si udělal správně dynamickou kompozici? Jinak vám fandím a přeju hodně úspěchů.
OTÁZKA (13.5.2012 20:35)
Petr
Rád bych se zeptal, zda jsou recepty v tvé knize opravdu originální? Co jsem viděl, tak je to naprostá klasika! Fazolová polévka, ciabata atd... A jak je možné, že jsi se tak rychle dostal do médií? To určitě není žádná tlačenka, co? Stačí v sedumnácti napsat kuchařku a popularita je tu?
OTÁZKA (13.5.2012 19:15)
jirkacs
chtěl bys mít svůj tel.pořad? a když jo tak ve stylu babici nebo itala v kuchyni?
OTÁZKA (12.5.2012 23:18)
myší královna
Áhoj skorovrstevníče :) Jsi fakt machr. Čeští gurmání se dělí na tva tábory, tak se ptám: Babica, Pohlreich nebo někdo jiný? Nebo nikdo? ;)
OTÁZKA (12.5.2012 23:09)
Pavel a Dáša
Kdo jsi?
OTÁZKA (12.5.2012 21:06)
Heston
Fandím a obdivuji! Jak jste se naučil vařit jako profesionál? Hodně lidí tomu věnuje také hodně času, ale stejně to za moc nestojí... v čem je podle Vás ten rozdíl? Jsou to konkrétní knihy, videa či rady profesionálních kuchařů, které Vám pomohly?
A ještě jedna taková praktická otázka... jak tento koníček platíte? Protože přeci jenom suroviny nejsou to nejlevnější a ani cestování do Anglie, Španělska či Kanady.
OTÁZKA (12.5.2012 17:32)
josef holomac
Jsou kuchaři guruové pro chudé i bohaté.V jaké kategorii jsou vrstevníci?
OTÁZKA (12.5.2012 16:25)
Alex
Co bylo tvojí motivací, k tomu chopit se poprvé vařečky a pokusit se něco uvařit? Co bylo prvním "seriózním" jídlem, které se ti zdařilo? Kde nejraději nakupuješ suroviny pro své experimenty?
OTÁZKA (12.5.2012 16:06)
Martin Brabec
Myslíš, že jsi první, kdo začal využívat hudbu při přípravě pokrmů a při jejich konzumaci?
OTÁZKA (11.5.2012 23:03)
Katka Konigová
Ahoj Martine, co bys uvařil pro dívku svých snů ?
Zdraví Katka. :-)
OTÁZKA (11.5.2012 19:48)
petr sviták
Dobrý den, jen by mě zajímalo, jestli umíte vařit pod tlakem. Dost Vám fandim, ale s profesionální kuchařinou to nemá moc společného.
Petr Sviták, mail : petasvitak@seznam.cz
OTÁZKA (10.5.2012 16:55)
Ota
Ahoj Martine, chtěl bych se zeptat v jakých obchodech nejraději nakupuješ kvalitní suroviny? S pozdravem a přáním všeho dobrého.
OTÁZKA (10.5.2012 16:09)
Niki
Ahoj Martine chtěla jsem se zeptat kdo nebo co tě nejvíc inspirovalo? Máš nějakou spřízněnou duši, která tě podporovala? Niki
OTÁZKA (10.5.2012 10:20)
Helena
Milý Martine, obdivuji Vaše nadšení i odbornou erudici a logiku, která vyzařuje ze všech receptů v kuchařce. Kam se chystáte po maturitě? Myslím, že česká kulinařina potřebuje mladé, vzdělané a nadšené kuchaře, kteří vědí, co dělají a dělají to dobře.
Mnoho štěstí ve všem konání! Helena
OTÁZKA (8.5.2012 20:08)
Adéla
Milý Márty, prvotně jsem Ti chtěla povědět, že Tvá kuchařka je skvělá! Jídla jsou vynikající a tvůj hudební vkus mě, abych tak řekla,odzbrojil. Rozšířil si mi obzor a za to jsem Ti vděčná. Vzhledem k tomu, bych se tedy chtěla zeptat, zda máš spřízněnou duši, která Tvůj jedinečný kuchařský um dokáže plně ocenit. Předem děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů do budoucna. Adéla z Českých Budějovic ;-)
OTÁZKA (8.5.2012 19:41)
Alena
Ahoj Martine, i když je tvá kuchařka především určena pro mladé lidi, tak jsem po jejím zakoupení i já, byť v pokročilejším věku, dostala chuť vařit! U nás v rodině vždy vařil manžel, a proto jsem se do kuchyně nikdy nehrnula. Pro začátek jsem vyzkoušela v rozhovoru zmiňovaný lentilkový dort z pudingu a celé naší rodině i našim domácím mazlíčkům, kočičkám, moc chutnal! Chtěla bych se ještě zeptat, jestli nepřipravuješ nějaký televizní pořad o vaření, bylo by fajn vídat v televizi mladé a talentované lidi. Přeji mnoho úspěchů!
OTÁZKA (8.5.2012 16:43)
Michaela
Ahoj Martine, moc ti tu na jihu všichni fandíme, mám zdánlivě jednoduchou otázku... Dobré restaurace v jižních Čechách? Nějak se pořád točím v kruhu dvě Indické restaurace, Petříků v Litvínovicích, občas 99 v Českým Krumlově nebo Tři sedláci na Piarisťáku a tím by to asi končilo. Proč myslíš, že tu nejsou dobrý podniky (ne ty ala Vendetta) a jíme jen housky z vokna? Jestli máš tip, krom jmenovaných, sem s ním. Díky :)