130 let

Alicia Keys v Praze - středa 12. června 2013 | foto: MAFRA - Tomiáš Krist

Alicia Keys sedla za klavír a pražští fanoušci vyskočili nadšením

Kultura
  •   12:30
PRAHA - Držitelka čtrnácti cen Grammy představila ve středu v zaplněné O2 Areně svoji loňskou desku Girl On Fire.

Z nového alba zazněla téměř desítka písní. Koncert zahájila skladba Karma ze starší nahrávky The Diary Of Alicia Keys. Své největší hity No One a Empire State Of Mind zařadila americká zpěvačka, skladatelka a klavíristka až na konec vystoupení. V hledišti upraveném pro sezení se podle pořadatelů sešlo přibližně 10 000 diváků.

Jako speciální host se na pražském koncertu v rámci turné Set The World On Fire objevil americký zpěvák a producent Miguel, pro jehož debutové album Caleidoscop Dream složila Alicia píseň Where Is The Fun In Forever.

Perlička od Marvina Gaye

Hvězda současného R&B, jejíž skladba No One před pěti lety zcela ovládla žebříčky, za aktuální album sklízí poměrně vlažné recenze, fanoušci jsou však nadšeni. V americké hitparádě se nahrávka vyšplhala na úplný vrchol.

Z novinek se pražské publikum dočkalo například písní Girl on Fire, Limitedless, Listen To Your Heart, Tears Always Win a When It's All Over. Méně známé kousky Alicia prokládala svými staršími hity, na něž publikum reagovalo nadšeným potleskem a místy se v refrénech přidávalo. V převzaté skladbě I'll Be There For You / You're All I Need To Get od autorské dvojice Marvin Gaye a Tammi Terrell se v úloze sólových zpěváků blýskla dvojice sboristů.

Výpravnou show s tanečníky a efektními projekcemi střídaly komornější okamžiky, během nichž nadaná instrumentalistka usedala za klavír. Přibližně v polovině koncertu se do uliček mezi řadami nahrnuli první nadšení diváci. V závěru už byla na nohou půlka haly.

Na letošním turné zpěvačka propaguje CD Girl On Fire, částečně inspirované jejím mateřstvím. Přede dvěma lety se temperamentní kráska provdala za producenta Kasseema Davida Deana, tvořícího pod pseudonymem Swiss Beatz.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz
  • Vybrali jsme pro Vás