Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Arctic Monkeys deklasovali favority

Kultura

  8:48
LONDÝN - Velkým triumfem Arctic Monkeys skončilo udělování hudebních cen Brit Awards 2007. Získali cenu pro nejlepší britskou skupinu i za nejlepší album. Tím se stal jejich nosič Whatever People Say I Am, That's What I'm Not.

Skupina Oasis dostala cenu za celoživotní dílo. foto: Sang TanČTK

Nezávislá skupina se navíc zvýraznila tím, že se ceremonie vůbec nezúčastnila a zaslala pouze své kostýmované videozáběry. V kategorii britských zpěváků zvítězil James Morrison, britských zpěvaček soulová hvězda Amy Winehouseová.

Americká rocková skupina The Killers zvítězila v kategoriích nejlepší zahraniční skupina a nejlepší zahraniční album, jímž se stalo Sam's Town. Překonala tak favorizované skupiny Gnarls Barkley a Scissor Sisters.

Nejlepším britským singlem byla v historicky prvním veřejném hlasování zvolena skladba Patience skupiny Take That.

Nejlepším mezinárodním zpěvákem je americká popová hvězda Justin Timberlake a nejlepší zpěvačkou Kanaďanka Nelly Furtandová. Glasgowské trio The Fratellis byla označena za britského skokana roku, v mezinárodní kategorii toto ocenění získala kalifornská skupina Orson.

Za nejlepší britský živý počin získala uznání rocková skupina Muse. Skupina Oasis převzala ocenění za celoživotní dílo.
Autoři: ,

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...