Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Artová kina chystají na léto to nejlepší z roku 2012

Kultura

  12:57
PRAHA - Volné seskupení jednosálových artových kin v Praze - Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července týden nazvaný Best Film Fest, kdy na plátna vrátí nejúspěšnější a divácky nejnavštěvovanější snímky první poloviny roku.

Agilní Jirka Luňák foto: Bontonfilm

"V čase léta chceme potěšit fanoušky, proto je promítneme za jednotnou cenu 69 korun," řekla Alice Aronová z distribuční společnosti Cinemart.

V programu se podle ní objeví divácky oblíbené domácí tituly, například komedie Okresní přebor, tragikomedie Vrásky z lásky, Slámovo drama Čtyři slunce a celovečerní dokument Věra 68 Olgy Sommerové. V nabídce budou i zahraniční tituly s hvězdným hereckým obsazením. Konkrétně tragikomedie Báječný hotel Marigold s Tomem Wilkinsonem a Judi Denchovou, komedie Máme papeže! s Michelem Piccolim a drama Nebezpečná metoda s Keirou Knightleyovou.

Kaurismäkiho film Le Havre

Dále diváci uvidí zahraniční rodinné snímky ve 3D: animovaného Kocoura v botách a hraný snímek Hugo a jeho velký objev. Nebudou chybět ani festivalové oceněné filmy (Královská aféra, Le Havre), Oscarem ověnčené snímky (The Artist, Železná lady, Děti moje, Rozchod Nadera a Simin) a další zahraniční tituly od uznávaných tvůrců.

Mezi ně patří například britský romantický snímek Lov lososů v Jemenu od švédského režiséra Lasse Hallströma a Bůh masakru od oscarového režiséra Romana Polanského.

Bližší informace

Kompletní program přehlídky naleznou zájemci na adrese www.bestfilmfest.cz, na Facebooku a na webových stránkách jednotlivých kin.

Autor: