Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

‚Batfleck‘ skončil. Herec Ben Affleck oficiálně pověsil plášť temného rytíře na hřebík

Kultura

  18:00
GOTHAM - Americký herec Ben Affleck se oficiálně rozloučil s rolí filmového Batmana. Jeho působení v roli se po celou dobu stávalo terčem kritiky. Do připravovaného snímku o maskovaném mstiteli, který by se měl zaměřit převážně na mládí postavy, hledá filmové studio Warner Bros. nového herce. Tohoto Batmana se ale fanoušci dočkají nejdříve v létě roku 2021.

Ben Affleck jako Batman. foto: WARNER BROS

Ben Affleck ztvárnil supermana ve třech snímcích - Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016), Sebevražedný oddíl (2016) a Liga Spravedlnosti (2017). Ani jeden z těchto filmů však nebyl příliš vřele přijat kritikou. Nemluvě o samotném hereckém výkonu Bena Afflecka, jehož Batmanovi se začalo poněkud nelichotivě přezdívat Batfleck.

Bruce Wayne (Batman) - 6,5 miliardy dolarů
Adam West jako Batman v seriálu ze 60. let

Ben Affleck v roli nahradil Christiana Balea, která se superhrdinou stal v oceňované trilogii Temný rytíř režiséra Christophera Nolana. V porovnání s Balem, jehož herecký výkon si od kritiky i diváků vysloužil ovace, působila Affleckova verze jako velmi slabá náhrada. 

Režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic, Úsvit planety opic) chystá už od roku 2017 nový film o Batmanovi. S Affleckem se ale víceméně počítalo, i když herec už podle dostupných informací o roli nestál. Nyní ale svůj odchod oficiálně oznámil na sociální síti Twitter. Magazín The Hollywood Reporter následně jeho slova potvrdil.

31.ledna 2019 v 01:43, příspěvek archivován: 31.ledna 2019 v 12:10

Excited for #TheBatman in Summer 2021 and to see @MattReevesLA vision come to life. https://t.co/GNgyJroMIO

A co náhrada za Afflecka? Fanouškovský web Revenge of the Fans přišel již vloni v lednu s informací od jimi ověřeného zdroje ze studia Warner Bros., že se pro roli Batmana jedná o Jakeovi Gyllenhaalovi. Nic se ale nepotvrdilo. Nové obsazení Batmana tak bude nejspíše ještě nějakou dobu neznámé. Server Deadline alespoň přišel s informací, že nového Batmana se fanoušci dočkají 25. července 2021.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!