Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Batman dorazil do Prahy. S Robinem i Batmobilem

Kultura

  18:50
PRAHA - Postava slavného komiksového a filmového Batmana ožívá tento víkend pražské O2 areně. Tvůrci show Batman Live slibují originální příběh a množství efektů.

Batman je v Praze. Tak se chystal na první diváky foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Celkem pět představení odehrají do neděle aktéři show na motivy známé komiksové a filmové série. Produkce slibuje "zbrusu nový originální příběh".

"V živém vystoupení se představí Batman, jeho protějšek Robin, věrný a vytrvalý Butler Alfred a mnoho dalších oblíbených postav jako Joker, Tučňák, Kočičí žena či Hádankář," uvádějí pořadatelé.

Závod napříč Gotham City

Základním motivem představení je neustávající honička napříč Gotham City, v jejímž průběhu se "civilisté" Bruce Wayne a Dick Grayson proměňují v Batmana a Robina a   putují od vrcholku Halyho cirkusu do temných hlubin Arkhamova blázince, od jiskřivých výšin Tučňákova nočního klubu The Iceberg Lounge až do podzemních tajů, jež je očekávají v Batmanově jeskyni. Nechybí samozřejmě Batmobil v provedení navrženém speciálně pro tuto show. Jeho tvůrcem je designér závodních aut Gordon Murray.

Scénář představení Batman Live napsal Allan Heidenberg, autor a režisér seriálů jako Správná pětka, Sex ve městě, Gilmorova děvčata či Chirurgové. Hudbu pro představení napsal James Seymour Brett - posluchači jeho tvorbu mohli slyšet například v televizní sérii Putování s dinosaury či ve filmu X-Men.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...