Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Bizár. Aby nacisté v novém filmu neprohráli válku, osedlají létající žraloky s raketomety

Kultura

  18:00
Snímek Sky Sharks (Vzdušní žraloci) je další z řady hororových béček pracujících s přestřelenou premisou. Z ukázky je ale jasně patrné, že produkce měla na zrealizování šílené vize peněz dostatek. Do kin se dílo podívá letos v říjnu. Film v mnohém připomíná kultovní Iron Sky z roku 2012.

Snímek Sky Sharks (2020). Režie: Marc Fehse foto: mtp-filmstudio.de

Je dlouho po válce. O to větší šok je pro skupinu výzkumníků, když hluboko pod arktickým ledem nalezne téměř neporušenou nacistickou laboratoř. Velení třetí říše zde provádělo genetické experimenty na mutantech i lidech s cílem vytvořit neporazitelnou vzdušnou kavalérii. Vykopáním z ledu vše znovu ožívá. Aby Amerika zabránila hrozící katastrofě, musí sáhnout k vlastním temným experimentům...

Snímek Sky Sharks (2020). Režie: Marc Fehse
Snímek Sky Sharks (2020). Režie: Marc Fehse

Za snímkem stojí režisér a scenárista Marc Fehse, autor takových klasik jako Sex, Dogz and Rock´n´Roll, Mutation nebo Zabijácký autobus. Ve filmu si zahrají  Tony Todd, Cary-Hiroyuki Tagawa, Robert LaSardo, Amanda Bearsová, Naomi Grossmanová, Dave Sheridan, Lynn Lowryová, Eva Habermannová nebo slovenská herečka Barbara Nedeljáková.

Snímek v mnohém připomíná kultovní klasiku Iron Sky režiséra Tima Vuorensoly. V něm nacisté z odvrácené strany měsíce podnikají v létajících talířích invazi na zemi. 

S myšlenkou nemrtvých nacistů zase pracovala norská hororová komedie Mrtvý sníh (2009). V ní parta mladých lidí nalezne prokletý nacistický poklad a tím nevědomky probudí zmrzlé SSmany z mnohaletého spánku. 

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč