Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Boba Dylana oslovily automobilky, aby namluvil hlas jejich GPS

Kultura

  18:07
LONDÝN - Řidiče by v budoucnu mohl na cestách provázet Bob Dylan. Legendární americký písničkář totiž ve svém rozhlasovém pořadu prozradil, že ho oslovily dvě velké automobilky s návrhem, zda by nepropůjčil hlas pro satelitní navigace do jejich aut.

Bob Dylan foto: ColumbiaReprofoto

"Jednám s několika automobilovými společnostmi o tom, zda budu hlasem jejich GPS systému. Myslím, že bude dobré, když budete chtít vědět, kudy jet, a uslyšíte můj hlas, který říká: u příští ulice doleva, ne doprava - a víte co? Jeďte rovně," vyzkoušel si nanečisto své navigační vlohy v nedělní noční show na BBC 6.

Poté ale zpěvák s nezaměnitelným "mečivým" hlasem své schopnosti zpochybnil. "Asi bych to neměl dělat, protože ať jedu kamkoli, vždycky skončím na jednom místě - na Lonely Avenue," připomněl jednu ze svých písní.

Dylan za svou více než čtyřicetiletou kariéru prodal přes 70 milionů alb a hudebně ovlivnil několik generací muzikantů. Nebyl by ale prvním známým umělcem, který by namluvil komentář k autonavigaci. Před ním tak již učinili mimo jiné britský herec a člen komediální skupiny Monty Python John Cleese, americká herečka Kim Cattrallová, známá ze seriálu Sex ve městě, či kreslená postavička Homera Simpsona.

Autor: