Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Bobby McFerrin vystoupí na Staroměstském náměstí, vstup zdarma

Kultura

  16:00
PRAHA - Populární americký hudebník Bobby McFerrin bude 21. června v centru Prahy na koncertu s Českou filharmonií zpívat, ale také dirigovat Griegovu skladbu Holberg suite-Rigaudon.

Koncert Bobbyho McFerrina v Brně v rámci JazzFestBrno 2011 foto: archiv MAFRA

Koncert zakončí 117. sezonu České filharmonie. Bobby McFerrin celý přibližně devadesátiminutový večer uzavře gospelovým tradicionálem Swing Low Sweet Chariot, jehož motivy použil Antonín Dvořák v Symfonii č. 9 Z nového světa. Vstup na koncert přenášený Českou televizí bude zdarma.

"Myšlenka pořádat v Praze pravidelné koncerty pod otevřeným nebem vzešla přímo z řad orchestru. Přejeme si, abychom položili základ tradice letních open air koncertů, které budou pravidelně uzavírat naši koncertní sezonu," sdělil generální ředitel České filharmonie David Mareček.

"S podobnými akcemi mám jen malé zkušenosti. Jejich úspěch závisí na nehudebních aspektech jako je počasí nebo vnější ruch. McFerrin přiláká spoustu posluchačů, jeho účast posouvá program ke crossoveru," řekl šéfdirigent České filharmonie Jiří Bělohlávek.

Koncerty budou také v Rudolfinu

Originální a capella zpěvák Bobby McFerrin a členové České filharmonie budou ještě před koncertem na Staroměstském náměstí 19. a 20. června společně vystupovat v pražském Rudolfinu na dvou programově odlišných koncertech. Sólisty České filharmonie budou houslista Josef Špaček mladší, klarinetista Tomáš Kopáček a violoncellista Jan Keller.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...