Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bobby McFerrin vystoupí v Praze také s cimbálovou muzikou

Colours of Ostrava

  15:00
PRAHA - Originální zpěvák a jazzman Bobby McFerrin a členové České filharmonie budou 19. a 20. června vystupovat v pražském Rudolfinu.

Bobby McFerrin foto: archiv MAFRA

Bobby McFerrin

Fenomenální zpěvák a desetinásobný držitel Grammy svým repertoárem zasahuje do popu, jazzu, klasiky i lidové hudby. Je také uznávaným dirigentem, skladatelem filmové hudby a vášnivým zastáncem povinné hudební výchovy ve školních osnovách. Interpretovi hitu Don't Worry, Be Happy při koncertech stačí pouze zpěv a jeho tělo, které využívá jako bicí. Má hlasový rozsah čtyř oktáv a umí nahradit celou kapelu. V Česku už odzpíval několik úspěšných koncertů, naposledy loni, kdy byl jednou z hvězd festivalu Colours of Ostrava.

Do Rudolfina mohou zájemci vyrazit 19. června na sólový koncert McFerrina s jeho tradičním a capella repertoárem, na němž budou improvizovat na hudební nástroje čeští filharmonici Josef Špaček, Jan Keller a další.

Druhý den bude setkáním Bobbyho McFerrina se soubory České filharmonie. V rámci orchestru působí jazzband nebo cimbálová muzika. Speciálně na míru tomuto koncertu vznikne také smíšený pěvecký sbor složený z filharmoniků. Ti budou zpívat McFerrinovy písně, opačně bude McFerrin improvizovat na hudbu cimbálové muziky, jazzband vystoupí s tradičním jazzovým repertoárem.

Při oboustranné improvizaci špičkových hudebníků se počítá i se zapojením diváků. McFerrin již na podobných projektech spolupracoval například s Newyorskou, Berlínskou či Vídeňskou filharmonií. 

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...