Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

'Borat' chce na Oscary v roli diktátora

Kultura

  17:00
LOS ANGELES - Britský komik Sacha Baron Cohen se prý na předávání Oscarů dostaví jako generál Alladin, diktátor fiktivní arabské země. Ten je hlavní postavou Cohenova nového projektu. Cohen je na slavnostní předávání Oscarů pozván jako představitel jedné z rolí ve filmu Hugo.

Sacha Baron Cohen jako arabský diktátor foto: Reprofoto

Britský komik Sacha Baron Cohen podle časopisu The Hollywood Reporter plánuje oživit letošní předávání Oscarů tím, že se dostaví nikoli za sebe, ale v roli. Populární autor a hvězda komedií o „kazašském reportérovi“ Boratovi nebo rakouském módním návrháři Brunovi chystá v podobném stylu další film, jehož hlavní postavou je generál Alladin, diktátor fiktivní arabské země, který se snaží ze všech sil zabránit tomu, aby mezi jeho poddané přišla demokracie. A právě jej chce Baron Cohen představovat i na Oscarech.

Baron Cohen je na slavnostní předávání Oscarů pozván jako představitel jedné z rolí ve filmu Hugo režiséra Martina Scorseseho, který získal 11 nominací. Americká akademie, jež slavnostní večer pořádá, by podle médií nějakému neplánovanému komikovu číslu neměla být nakloněna - nejenom kvůli obavám o důstojnost průběhu tradičně velmi usedlé ceremonie, ale i kvůli tomu, že by mohlo být pochopeno jako reklama na film, jenž teprve má být uveden, a tomuto typu inzerce se Oscary tradičně vyhýbají.

Cohenův Diktátor bude mít americkou premiéru v květnu letošního roku. Kromě Barona Cohena v něm vystupují například herečky Megan Foxová a Anna Farisová nebo Ben Kingsley.

Autor: