Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Britští Bastille, čtyřnásobní adepti Brit Awards, zahrají v Ostravě

Colours of Ostrava

  15:00
Britská indie-rocková kapela Bastille nominovaná na čtyři ceny letošních Brit Awards zahraje v červenci na mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava. Skupina získala nominaci v kategoriích nejlepší kapela, nejlepší album, nejlepší singl a nováček roku. Ceny se vyhlašují ve středu.

Bastille foto: Colours of Ostrava

Lídrem kapely je skladatel, zpěvák a hudebník Dan Smith. Narodil se 14. července, tedy ve stejný den, kdy byla v roce 1789 dobyta pařížská pevnosta Bastila. Později usoudil, že by to mohl být dobrý nápad pro název skupiny. Bez ohledu na jméno kapela sklízí úspěchy. Její album Album Bad Blood se stalo jedním z nejúspěšnějších debutů loňského roku a i turné bylo vyprodáno během pár hodin.

Každá skladba musí mít svůj příběh

"Přistupuji ke každé skladbě jinak. Chci, aby měly vlastní příběhy a atmosféry postavené na různých zvucích a žánrech a stylech, které miluji. Což jsou indie rock, pop, folk a filmové soundtracky," vysvětlil lídr Dan Smith.

"Bastille mají v oblibě covery a ve své verzi už představili například skladby od City High, Miley Cyrus nebo Franka Oceana. Největšího úspěchu ale docílili hitem Of The Night, tedy směsí dvou tanečních skladeb The Rhythm of the Night od italských Corona a Rhythm Is a Dancer německých Snap!," říká mluvčí Colours of Ostrava Jiří Sedlák.

ČTĚTE TAKÉ

K dalším nově potvrzeným zahraničním jménům festivalu patří islandský muzikant Ólafur Arnalds, australský elektro-soulový písničkář Chet Faker nebo taneční jihoafričtí Skip&Die. K českým pak například Monkey Business, Dan Bárta & Illustratosphere či Bára Hrzánová.

Na festivalu se znovu představí například i zpěvák Led Zeppelin Robert Plant s kapelou Sensational Space Shifters nebo francouzská zpěvačka ZAZ. Colours of Ostrava se bude konat od 17. do 20. července v Dolních Vítkovicích.

Autoři: ,

Prodej bytu, 215 m2, Častolovice
Prodej bytu, 215 m2, Častolovice

Komenského, Častolovice, okres Rychnov nad Kněžnou
3 450 000 Kč