Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Bývalý bubeník Beatles se podepsal na Lennonovu zeď

Kultura

  17:49
PRAHA - Původní bubeník legendární britské skupiny Pete Best, který vystoupí 30. června v Českém muzeu hudby v Praze, se dnes podepsal na Lennonovu zeď Malé Straně. Je druhým členem známé kapely, který zahraje v Praze.

Pete Best, bývalý bubeník kapely Beatles u Lennonovy zdi foto: Jiří Wagner, Neviditelný pes

Vystoupení je součástí doprovodného programu výstavy Beatlemánie, která návštěvníkům přibližuje vývoj kapely od samého začátku až k období její největší slávy i osudy jejích členů.

Lennonova zeď

Dnes osmašedesátiletý Pete Best byl členem The Beatles od založení v roce 1960 do roku 1962, kdy jej vystřídal Ringo Starr a vznikla tak klasická sestava liveropoolské formace.

Pete Best, bývalý bubeník kapely Beatles

"Moc se těším se na koncert a hlavně na české fanoušky," říká Pete, který je po Paulu McCartneym druhým členem Beatles, který u nás zahraje.

Historie The Beatles se začala psát v roce 1957, kdy se v jedné liverpoolské kapele potkali John Lennon a Paul McCartney. O rok později se přidal George Harrison. Prvním bubeníkem byl Best, jehož však v roce 1962 za bicími nahradil Ringo Starr. Výměna bubeníka vyvolala mezi fanoušky kapely vlnu nevole. Pete Best, bývalý bubeník kapely Beatles u Lennonovy zdi

Best údajně odešel na nátlak manažera vydavatelství Parlaphone George Martina nespokojeného s jeho způsobem hry. Nepomohla mu ani velká obliba u dívčí části publika.

Autoři: ,

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...