130 let
Kapela Tommy Indian

Kapela Tommy Indian | foto: tommyindian.com

Česká kapela Tommy Indian ve světě boduje i bez desky a koncertů

Kultura
  •   18:00
PRAHA - Nová tuzemská kapela Tommy Indian spojující alternativu, pop a folk zabodovala ve dvou světových hudebních soutěžích Songwriting Competition 2013 a Unsigned Only, přestože ještě nevydala desku a neodehrála jediný koncert.

Skupina složená ze zkušených hudebníků s Čechoameričanem Thomasem Mathewem Klikou zaujala písní Slow, Slow, Slow, informoval Vladan Drvota z vydavatelství Supraphon, u kterého Tommy Indian v červnu vydají debutové album Moon Dreamer.

"Úspěch v soutěži mi přijde jako zázrak. V takovém množství songů se neztratit opravdu potěší. Ještě milejší ovšem bude zájem posluchačů ať už u nás, nebo v zahraničí," uvedl pianista Petr Tichý, který je zároveň spoluautorem písničky Slow, Slow, Slow.

Skladba byla vybrána celkem z 20 tisíc přihlášených nahrávek z celého světa. Mezi porotci byli například členové skupin Keane a Duran Duran, Tom Waits, Jeff Beck, Suzanne Vega nebo John Mayall.

První koncert bude v květnu

Dalšími členy skupiny Tommy Indian jsou producent a klávesista Armin Effenberger (Cartonnage), bubeník David Landštof, kytarista Josef Štěpánek (oba Radůza, Wabi a Ďáblovo stádo) a baskytarista Jan Lstibůrek (Toxique). O výtvarnou část jejich debutového alba se postaral fotograf Jiří Turek a Lukáš Fišárek z grafického studia OfiCiNa. První koncert kapely je naplánovaný na 17. května do pražského klubu Klubovna.

Autor: ČTK
  • Vybrali jsme pro Vás