Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Česká televize uvede komediální cyklus Hlavně to zdraví. V prvním díle Langmajera bolí zuby

Cyklus Hlavně to zdraví. foto: Česká televize

PRAHA - Ve hvězdně obsazeném projektu České televize diváci uvidí příběhy lidí, kteří bojují se zdravím, ačkoliv do důchodu mají ještě daleko. V prvním díle se představí Jiří Langmajer nebo Simona Stašová.
  16:30

Richard už dlouho chodí s Cecílií, když se rozhodne k radikálnímu kroku - chce ji požádat o ruku. K tomu ale potřebuje svolení rodičů své vyvolené. Ti s ním ale nemají zrovna nejlepší vztah. Autoritativní otec nepřál totiž už ani předchozímu vztahu své a nepřeje ani tomu současnému. Do toho všeho začnou Richarda ohromně bolet zuby...

Cyklus Hlavně to zdraví.
Cyklus Hlavně to zdraví.

„Téma nedorozumění mezi otcem a dcerou mě jako tatínka tří holek zaujalo. On jí nemůže odpustit, že se odstěhovala z Brna do Prahy a pořídila si nemanželské dítě. Navíc teď mu chce představit muže, který je věkově blíže jemu než dceři. Není to pouhá komedie, je v ní mnoho dramatických situací a také jsem si chtěl poprvé v životě zahrát se Simonou Stašovou,“ vyjmenovává důvody, proč kývl na roli přísného otce Miroslav Hanuš.

Příběhy z cyklu Hlavně to zdraví spojují choroby, které na hlavní hrdiny přicházejí nečekaně. Někdy jsou banální, někdy spíše komické, jindy vyloženě bizarní. Protagonisté se s nimi utkávají tak, jak je jen v jejich silách.

„Téma filmů v sobě nese jakousi poťouchlost, se kterou člověk rád sleduje někoho jiného, komu je trochu zle, a dokáže se tím bavit. Ale od doby, kdy jsem příběhy psal, se sám svět dostal do pozice nemocného, a to, co se nám zdálo jako otřepaná fráze, je nyní zbožným přáním. Hlavně to zdraví!“ přeje divákům České televize scenárista Marek Epstein.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...