Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Česká televize znovu spouští pořad UčiTelka. Nabídne i rozšířený obsah ve znakovém jazyce

Pořad UčiTelka. foto: ČESKÁ TELEVIZE

PRAHA - Česká televize od čtvrtka 15. října vrací kvůli uzavření škol do nabídky vzdělávací pořad UčiTelka. Pro hendikepované diváky v domácí izolaci rozšíří obsah tlumočený do znakové řeči.
  13:29

„Na jaře jsme si potvrdili, že umíme rychle reagovat na nečekané situace a nyní tyto zkušenosti opět zúročujeme. Program ČT3, který jsme experimentálně spustili v březnu, je stále v provozu a pomáhá seniorům překlenout dobu, kdy je třeba omezit setkávání. Zároveň vracíme do vysílání pořad UčíTelka, který sledovalo každé třetí dítě ve věku šest až deset let,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák. 

UčiTelka poběží každé všední dopoledne na ČT2.  Noví prvňáčci i žáčci vyšších ročníků si mohou procvičit látku z jarních dílů pořadu. Doplňující materiál ze zhruba třiceti předmětů pak nabídne vzdělávací web České televize ČT edu.

„Nezapomínáme ani na hendikepované spoluobčany a společně s posílením aktuálního zpravodajského servisu jsme také okamžitě rozšířili tlumočení do znakového jazyka. A v neposlední řadě se chystáme opět živě vysílat nedělní bohoslužby,“ dodává Dvořák. 

První přímý přenos bohoslužby uvidí diváci na ČT2 v neděli 18. října v 10 hodin.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!