Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Christian Löffler a jeho kolegové z labelu Ki přijedou do pražské MeetFactory

Kultura

  14:00
PRAHA - Hra se zvuky přírody, melancholie i čistá euforie. To nejlepší z německého labelu Ki Records se představí už ve čtvrtek 29. března v pražském klubu Meet Factory. V prostorách smíchovského podniku vystoupí spolumajitel značky Christian Löffler. Společně s ním i dva nedávné objevy - Aparde a Fejká.

Christian Löffler. foto: SpectaculareLidovky.cz

Pod záštitou Ki Records vydává hamburský umělec již od roku 2009. Dnes jako dvaatřicetiletý producent a spolumajitel značky Ki Records Christian Löffler vyniká v elektronických žánrech. Dosud vydal dvě studiová alba a spoustu singlů či EP. 

Základ jeho skladeb tvoří minimal techno, do něhož vrství zvuky přírody. Nejčastěji si hraje s větrem, vodou, ale třeba i klepotem. Ve skladbách, které mají leckdy až hypnotický charakter, se projevuje vliv jazzu, indie rocku, dokonce i vážné hudby.

Jeho zatím poslední album vyšlo před dvěma lety po názvem „Mare“ a zaznamenalo velký úspěch. Některé z nahrávek na novém albu vznikaly v dřevěné chatě na pobřeží Baltského moře. Zřejmě proto byly ovlivněny zdejším pochmurným prostředím.

Autor: