Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Chystá se remake Felliniova Sladkého života. Režisérova dědička prodala práva americké společnosti

Kultura

  10:40
ŘÍM - Vrcholné dílo italského režiséra Federica Felliniho Sladký život bude nově zfilmováno. Dohodla se na tom kalifornská produkční společnost AMBI s Felliniho dědici. Na filmu se podílet italský producent Daniel Di Lorenzo. „Plánujeme příběh ze současnosti, který se kvalitou vyrovná originálu,“ řekl zástupce AMBI.

Film Sladký život režiséra Federika Felliniho.

„Už vícekrát nám nabízeli remake filmu, snímek, který se odehrává dříve nebo později než Sladký život, ale vždy jsme to odmítali,“ řekla režisérova neteř Francesca Felliniová. Důvěru dala rodina až italskému producentovi Danielovi Di Lorenzovi, který se spolu s kalifornskou společností AMBI bude podílet i na financování nového zpracování Sladkého života. V čele AMBI stojí Italové Andrea Iervolino and Monika Bacardi. „Daniele, Andrea a Monika mají krásnou vizi moderního filmu, jsou si vědomi italského kulturního dědictví a hluboce si váží a rozumí dílu mého strýce, takže myslím, že nemohlo dojí k lepší dohodě,“ dodala Felliniová. 

Režisér Federico Fellini

„Všechny prvky, které ze Sladkého života udělaly filmovou klasiku, budou v novém zpracování zachovány,“ ujistil jednatel AMBI Andrea Iervolino. „Plánujeme příběh ze současnosti, který se kvalitou vyrovná originálu,“ dodal.

Federico Fellini: La Dolce Vita

Film, který měl premiéru v roce 1960, způsobil ve své době skandál. Fellini v něm ukázal život římské smetánky v nepříliš lichotivém světle. Postavila se proti němu katolická církev a konzervativní poslanci požadovali, aby se nesměl uvádět. V současnosti je ale považován za vrchol Felliniho tvorby a například scéna s Anitou Ekbergovou koupající se ve fontáně di Trevi se zapsala do dějin filmu. Hlavní mužskou hvězdou filmu byl Marcello Mastroiani v roli italského novináře provázejícího severskou hvězdu (Ekbergová) Římem. Dále ve filmu hrály například Yvonne Furneaux nebo Anouk Aimee.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...