Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Chystá se třetí Mamma Mia? Vždycky to měla být trilogie, vysvětluje tvůrkyně

Snímek Mamma Mia! (2008). Režie: Phyllida Lloyd. foto: Universal Pictures

PRAHA - Judy Cramerová, autorka původního divadelního muzikálu Mamma Mia! v rozhovoru s deníkem Daily Mail prohlásila, že příběh byl již od začátku rozvržen na tři díly. Je tak více než pravděpodobné, že se diváci dočkají i třetího filmu.
  14:00

Julia Craymerová je autorkou oceňovaného muzikálu Mamma Mia! z roku 1999. Ten se o sedm let později stal předlohou prvnímu filmu ze série, na kterém Craymerová také spolupracovala. „Už původně to bylo zamýšleno jako trilogie,“ přiznala umělkyně v rozhovoru. „Vím, že studio Universal Pictures by po mě pokračování chtělo,“ dodala.

Craymerová zmínila, že by v novém filmu chtěla použít i nové písně kapely ABBA, jež Benny Andersson a Bjorn Ulvaeus složili pro plánované digitální koncertní turné v roce 2018.

Snímek Mamma Mia! (2005). Režie: Phyllida Lloyd.
Snímek Mamma Mia! (2005). Režie: Phyllida Lloyd.

První filmová Mamma Mia! z roku 2008 vyprávěla příběh majitelky hotelu Donny (Merryl Streepová) a její dcery Sophie (Amanda Seyfriedová). Jejich cíl? Naplánovat Sofii dokonalou svatbu v Řecku. Jenže se to přirozeně celé zkomplikuje. A kdo je vlastně Sofiin otec?

 Snímek se setkal s ohromným úspěchem u diváků. Při rozpočtu zhruba 52 milionů dolarů vydělal celosvětově více než 600 milionů. Velkou zásluhu na tom kromě hvězdného obsazení určitě měly i hity švédské kapely ABBA, kterými je příběh protkán. 

Na pokračování si fanoušci překvapivě počkali dlouhých deset let. Dvojka s podtitulem Here We Go Again stála zhruba o třetinu víc a vydělala jen 395 milionů dolarů. I tak lze hovořit o úspěšném film. Pravděpodobnost, že by si studio Universal Pictures nechalo ujít třetí „zářez“ je tak velmi malá. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!