130 let

Harry Potter a Princ dvojí krve. Tři hlavní hrdinové v podání Daniela Radcliffa, Emmy Watsonové a Ruperta Grinta. | foto: Reprofoto

Drama o dospělém Harrym Potterovi vyjde jako kniha. Na den čarodějových narozenin

USA
  •   11:20
LONDÝN/PRAHA - Harry Potter se po devíti letech opět vrátí. Tištěná verze plánované divadelní hry londýnského Palace Theatre vyjde na den Potterových narozenin, tedy 31. července. Osmý příběh nejznámějšího čaroděje na světě ponese jméno Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter a prokleté dítě).

Poslední pokračování slavné ságy. V Londýně uvedou hru o dospělém Harrym Potterovi

„J. K. Rowlingová spolu se svým týmem obdržela obrovské množství žádostí od svých fanoušků, kteří nemohou být v Londýně, aby hru viděli, a kteří by si ji tak rádi alespoň přečetli. Jsme velmi potěšeni, že jsme schopni jim toto umožnit,” řekl David Shelley, výkonný ředitel nakladatelství Little, Brown Book Group pro agenturu Reuters, které bude knihu v Británii vydávat. Kromě Rowlingové se na příběhu podíleli také Jack Thorne a John Tiffany.

Příběh se odehrává devatenáct let po skončení bitvy o Bradavice. Z Harryho se stal přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel a otec tří dětí, které se potýkají s minulostí, jež „odmítá zůstat tam, kam patří.” Jak Harry, tak i jeho nejmladší syn Albus Severus se dozví nepříjemnou pravdu: „temnota někdy přichází z nečekaných míst,” uvedlo nakladatelství Scholastic, které bude mít na starosti severoamerický trh.

Celosvětově jako e-kniha

Jako klasická knížka vyjde nový díl v USA, Kanadě a Británii, celosvětově bude k dostání jako e-kniha. Příběh by měl podle informací dostat podobu dramatu, nikoli románu, jak byli fanoušci dosud zvyklí. Hra bude publikována 31. července, na den „36. narozenin“ Harryho Pottera a den po uvedení v londýnském divadle.

V letošním roce se mohou fanoušci těšit také na uvedení snímku Fantastická zvířata a kde je najít v hlavní roli s Eddiem Redmaynem. Stejnojmenná kniha je fiktivní učebnicí zmiňovanou v sáze J. K. Rowlingové. Příběh bude zasazen přibližně sedmdesát let před děj knih o Harry Potterovi.

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2. Harry se utkává s Voldemortem tváří v...
Harry Potter VI

Po celém světě se dosud prodalo na 450 milionů kopií knih o Harrym Potterovi, přeloženy byly do 78 jazyků. V poslední době na sebe opět strhl pozornost první díl, ten totiž na podzim minulého roku vyšel ve speciální ilustrované edici.

Autor: sur
  • Vybrali jsme pro Vás